פטאייר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פטאייר
فطاير
פטאייר
פטאייר
מאכלים
סוג מאפה בשרי
אזור מוצא לבנט
מוצא סוריה, לבנון, ירדן, ישראל, מצרים, עיראק
מרכיבים עיקריים בצק שמרים, בשר, תרד, גבינה עכואית או זעתר

פטאיר (ערבית: فطاير; פרסית: پطلیر) הוא מאפה בצק שמרים ממולא מאזור הלבנט. המילויים הנפוצים ביותר הם בשר ותרד, אך ניתן למצוא פטאיר גם במילוי עלים אחרים כדוגמת מנגולד ובמילוי גבינות כגון גבינה עכואית או פטה. צורתו דומה לזו של אוזן המן ולשל הסמבוסק, אך בשונה מהסמבוסק, אופים אותו בתנור ולא בטיגון בשמן עמוק.

הפטאייר נאכל בעיקר באזור הלבנט, במדינות כמו לבנון, סוריה, ירדן וישראל, אך ניתן למצוא אותו גם במדינות מזרח תיכוניות אחרות כדוגמת מצרים, טורקיה, עיראק, ערב הסעודית וכווית. הפטאייר פופולרי גם בארגנטינה, שם הוא קרוי "אמפנדס ערבי".

באחת הגרסאות הנפוצות של הפטאייר בסוריה מוסיפים למלית אגוזים קצוצים ורכז רימונים, לעומת המתכון הנהוג בקרב הפלסטינים שבו אין אגוזים ורכז הרימונים מוחלף במיץ לימון.[1]

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ מאת נוף עתאמנה אסמעיל, פטאייר מנגולד, באתר השולחן
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32745567פטאייר