פוריקול
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | נורווגיה |
מרכיבים עיקריים | טלה |
פוֹרִיקוֹל (מנורווגית: Fårikål, תרגום מילולי: "כבש בכרוב") הוא תבשיל נורווגי מסורתי, העשוי נתחי בשר טלה עם עצם, כרוב, גרגרי פלפל שחור שלמים ומעט קמח חיטה, מבושלים יחדיו מספר שעות בקדירה. נהוג להגיש לצד התבשיל תפוחי אדמה שבושלו בקליפתם. יש המעדיפים להכין את התבשיל מבשר כבש בוגר.
מקורו של התבשיל במערב נורווגיה, אך כיום הוא נצרך בכל המדינה. נהוג להכין את התבשיל בתחילת הסתו, לאחר שחיטת הטלאים הצעירים. יום חמישי האחרון של ספטמבר נחשב בנורווגיה כיום הלאומי של הפוריקול.
בשנות ה-70 תוכנית רדיו פופולרית בחרה בו כמאכל לאומי.
קישורים חיצוניים
- סרטון המדגים הכנת פוריקול, סרטון באתר יוטיוב
27068922פוריקול