פורטל:צרפת/מאכלים ידועים/7
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש

שוקרוט גארני

שוקרוט גארני (בצרפתית: Choucroute garnie) הוא התבשיל המזוהה ביותר עם אלזס בעולם.
המתכון להכנתו של שוקרוט גארני מכיל כרוב כבוש, עם נקניקיות וחלקי בשר אחרים, רק מחלקים שעברו עיבוד מוקדם - בישול, המלחה ועישון, בדרך-כלל מבשר חזיר, לפעמים מבשר ברווז או אווז. נהוג להכין את המתכון בתוספת תפוחי אדמה. השוקרוט התפתח כמאכל איכרים, שנהגו לאכול מחלקים משומרים ולא טריים במהלך כל השנה.