פודינג סאגו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פודינג סאגו
Sago Pudding
Baked Sago Pudding.jpg
מאכלים
סוג קינוח
אופן הגשה קר
מרכיבים עיקריים חלב, עמילן

פודינג סאגואיטלקית: Sago Pudding) הוא קרם מתוק המופק מדקל הסאגו, שמוגש קר, לרוב נאכל לקינוח ונפוץ במדינות דרום אסיה, גינאה החדשה ובריטניה[1].

הקינוח מורכב מחלב, מים, סוכר, הל וזעפרן שאותם מערבבים יחד ומקררים לאחר מכן[2][3].

שם הקינוח מורכב מהמילה פודינג (Pudding) וסאגו (Sago) שפירושו עמילן המופק מגבעולי דקל טרופיים שונים.

לפודינג גרסאות שונות וניתן להכינו עם פודינג אורז, חלב קוקוס, סוכר דקלים או קורנפלור.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פודינג סאגו בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ What Is Sago Pudding? (with pictures), Delighted Cooking (ב־American English)
  2. ^ Comforting Cape Malay Sago Pudding And An Egg-free Alternative, www.capetownmagazine.com (באנגלית)
  3. ^ Sago Pudding - African Food Network, ‏2022-05-27 (ב־American English)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0