פאסולדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
פאסולדה
φασολάδα
פאסולדה כנזיד שעועית

פאסולדהיוונית: φασολάδα או φασουλάδα) הוא מרק מהמטבח היווני, הים תיכוני והמטבח הקפריסאי של שעועית לבנה יבשה, שמן זית וירקות. המרק נקרא לפעמים "האוכל הלאומי של היוונים".[1]

מאפיינים

פאסולדה עשויה על ידי הרתחת שעועית עם עגבניות וירקות אחרים כגון גזר, בצל, פטרוזיליה, סלרי ועלי דפנה. לפעמים משתמשים ב"שעועית לימה" במקום שעועית לבנה. המתכונים משתנים במידה ניכרת, לרוב כוללים בשר כמו פסטירמה (בשר בקר מתובל מאוד, מיובש באוויר, שנמצא במטבחים של טורקיה, יוון, ארמניה, לבנון, מצריים ועוד) ושמן זית.

מנות דומות

מקבילי הפאסולדה הם ה-fagiolata של המטבח האיטלקי, פייז'ואדה של המטבח הפורטוגזי והמטבח ההברזילאי, פאסולה של המטבח הרומני והפבדה של המטבח הספרדי. מנה דומה במטבח הטורקי נקראת kuru fasulye והגרסה הערבית נקראת פסוליה ונמצאת במצרים, אתיופיה, עיראק, ירדן, לוב, ערב הסעודית, סודאן, סוריה ותימן.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא פאסולדה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Λεξικό της κοινής Νεοελληνικής, 1998
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37843315פאסולדה