עמותת טבקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
Logo tebeka.jpeg

טבקה - משפט וצדק לעולי אתיופיה ("עשיית צדק" באמהרית) הוקמה בשנת 1999 והפועלת לקידום יוצאי אתיופיה בישראל, ונאבקת בגילויי אפליה וגזענות המופנים כלפי בני העדה. פעילות העמותה כוללת קידום נושאים ציבוריים ועקרוניים וכן הכוונה וייעוץ משפטי אישי. בין השאר, העמותה מפעילה פרויקט לקידום שילוב בוגרי לימודי משפטים יוצאי אתיופיה במקצוע עריכת הדין.

מנהל טבקה הוא עורך הדין יצחק דסה. יושב ראש הוועד המנהל הוא עורך הדין איל רוזובסקי ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות'. שופטת בית משפט השלום, אנדקו סבחת'-חיימוביץ' כיהנה כחברת ועד מנהל בעמותה.

אחד המאבקים המתוקשרים בהם נטלה חלק עמותת טבקה הוא המאבק בנושא שילוב ילדי עולי אתיופיה במערכת החינוך בעיר פתח תקווה. עתירה ראשונה בנושא הוגשה לבג"ץ בשנת 2005, אך נמחקה לאחר שהוסדר שילובם של כל הילדים. גם בשנים הבאות נוצרה בעיה דומה שגם היא נפתרה בהתערבות משרד החינוך וכלי התקשורת לאחר מספר ימים. לאחר שראה בג"ץ כי הדבר הפך לשגרה, החליט בצעד יוצא דופן לדון בעתירה ולפרסם החלטה עקרונית, על אף שהסוגיה לא עמדה עוד על הפרק מבחינה מעשית. הרכב השופטים בראשות אילה פרוקצ'יה ובהשתתפות חנן מלצר ואליקים רובינשטיין פרסם את החלטתו ב-31 באוגוסט 2010 וקבע כי מדובר באפליה פסולה והורה כי על כל מוסדות החינוך בעיר לקלוט תלמידים באופן יחסי לגודלם. בית המשפט אף התווה דרך בדבר האמצעים העומדים לרשות המדינה על מנת לאכוף זאת, החל משלילת תקציבים וכלה בשלילת רישיונותיהם של מוסדות סרבנים[1].

ראו גם

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

P beta israel.png ערך זה הוא קצרמר בנושא ביתא ישראל ובנושא חוק ומשפט. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.