סרמאלה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף עלי גפן ממולאים)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סרמאלה מעלי כרוב (כרוב ממולא)
עלי גפן ממולאים

סרמאלהרומנית: sarma או sarmală ביחיד, sarmale ברבים) הוא שם קיבוצי לממולאים, אך הכוונה היא בדרך כלל לכרוב או לעלי גפן ממולאים. המאכל אופייני למטבחים ברומניה, ארמניה, בולגריה, בוסניה והרצגובינה, קרואטיה, יוון, הונגריה, מקדוניה, סרביה, מונטנגרו, סלובניה, טורקיה, כורדיסטן ואוקראינה. יהודי כורדיסטן מכנים את המאכל "יפרח".

מקור השם מהמילה הטורקית sarma, שפירושה "לגלגל". ברומנית: סרמלוצה (Sărmăluţe) – כינוי לממולאים קטנים יותר.

דרך ההכנה הבסיסית של הסרמאלה כוללת ריכוך של העלים (כרוב או עלי גפן) במים חמים, ולאחר מכן גלגול העלים מסביב לתערובת בשר, בצל מרוסק, עגבנייה, אורז, תבלינים ולפעמים גם ביצה. את הממולאים מבשלים עם בצל, כרוב כבוש ותבלינים ולעיתים מגישים עם יוגורט.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סרמאלה בוויקישיתוף
Foodlogo.svg ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.


Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0