פלפל ממולא
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
פלפל ממולא הוא מאכל הנפוץ במטבחי עמים שונים, שבסיסו פלפל הממולא במרכיבים שונים כגון בשר, אורז, ירקות או גבינה. לרוב מבשלים או אופים את הפלפלים עם המילוי.
מאכל זה קיים בגרסאות שונות ברחבי העולם:
- ארדיי אוּמפּלוּץ (ברומנית: Ardei umpluţi - הפירוש המילולי הוא "פלפלים ממולאים") – מאכל מהמטבח הרומני המבוסס על פלפלים הממולאים לרוב בבשר טחון, אורז, בצל וירקות ותבלינים נוספים.
- טולטוט פפריקה בהונגרית: Töltött Paprika - הפירוש המילולי הוא "פלפלים ממולאים" - בדומה לגרסה הרומנית- הפלפלים ממולאים בבשר טחון עם אורז ומבושלים ברוטב עגבניות. תבשיל מסורתי לחג הפורים בקרב יהדות הונגריה .
- פלפל מַחְשִי (בערבית: فلفل محشي – הפירוש המילולי הוא "פלפל ממולא") – מאכל ערבי המהווה חלק מקבוצה גדולה יותר של ירקות שונים ממולאים בבשר (כבש או עגל) ואורז. בין הירקות נמנים קישוא, ארטישוק וחציל, ולכולם מתווסף התואר "מחשי" (ממולא).
- יֶמיסטָה (ביוונית: γεμιστά - ירקות ממולאים) - מאכל יווני הכולל בדרך כלל עגבניות ופלפלים ממולאים באורז ועשבי תיבול, הנאפים בתנור עם תפוחי אדמה.
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ספר לימוד בוויקיספר: פלפל ממולא |
תמונות ומדיה בוויקישיתוף: פלפלים ממולאים |
- אורלי פלאי-ברונשטיין ואבי שטייניץ, פלפלים ממולאים בסגנון בלקני, באתר ynet
- פלפל ממולא, באתר וואלה
- פלפלים ממולאים, מתכון מאתר Cooks
- מאיר בולקה, פלפלים ממולאים בסיר בישול איטי, באתר "חיים טוב"
- פלפל מחשי – פלפלים ירוקים ממולאים בסגנון מצרי (באנגלית)