עוגת מצות
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוגת מצות היא עוגה כשרה לפסח מהמטבח הישראלי. העוגה מורכבת ממצות מונחות זו על זו וביניהן מילוי, בדרך כלל קרם שוקולד. העוגה אינה אפויה, ולאחר הכנתה נשמרת בקירור.
היסטוריה
עוגת המצות קיימת מראשית ימי מדינת ישראל,[1] כקינוח המתאים לשומרי כשרות הפסח. במקור, הוכנה העוגה מחומרים פשוטים ביותר שהיו זמינים בשנות החמישים: המצות המרובעות הוספגו ביין קידוש (יין אדום מתוק מאוד), והונחו זו על גבי זו, כשבין כל מצה ומצה מעיין "קרם" שהוכן ממרגרינה, שוקולד מומס או אבקת קקאו, סוכר וביצים. יתרון נוסף של המתכון המקורי הוא היותה של העוגה פרווה, דבר שאיפשר לאכול אותה כקינוח הן לארוחות בשריות והן לחלביות.
עם התפתחות הכלכלה הישראלית, נוצרו גרסאות נוספות לעוגה, המבוססות על חומרי גלם איכותיים ומגוונים יותר.
הערות שוליים
- ^ ליליאן קורנפלד, מתכונים לימי הפסח, הארץ, 28 במרץ 1950.
33253362עוגת מצות