עוגיות קוקוס

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס
עוגיות קוקוס
מאכלים
אופן הגשה קינוח
מרכיבים עיקריים חלבונים, אבקת קוקוס, אבקת סוכר, סוכר. לעיתים שוקולד מריר.

עוגיות קוקוס הן עוגיות המבוססות על קוקוס טחון. פעמים רבות העוגיות הן עוגיות מקרון המורכבות מחלבוני ביצים, סוכר, ומספר חומרים נוספים. ישנן כמה וריאציות של העוגיות, בהתאם לארץ המוצא של המתכון. בעוגיות הקוקוס לא מעורב גלוטן, ולכן הן נעשה בהן שימוש תדיר בפסח בו ישנו איסור מקראי לאכול חמץ, והן גם יכולות להתאים לסובלים מצליאק.

סוגים של עוגיות קוקוס

עוגיות קוקוס מרוקאיות

עוגיית קוקוס מסוג מקרון, הפופולרית בחג הפסח.

עוגיות קוקוס מרוקאיות מוצאן במרוקו והן מוגשות פעמים רבות במימונה. אופן הכנתן על ידי הקצפה על האש של חלבוני ביצה וסוכר, עד שהסוכר נמס ונעשה קצף נוקשה, שאליו מוסיפים בהמשך את אבקת הקוקוס.[1][2]

חג'יבדה עיראקית

עוגיית חג'יבדה שמוצאה מעיראק נאכלת באופן מסורתי בפורים. יש המכינים אותה מקוקוס, סוכר וחלבוני ביצים בלבד.[3][4]

עוגיות קוקוס על בסיס בצק ללא גלוטן

ישנן עוגיות קוקוס המבוססות על קמחים ללא גלוטן כמו קמח תפוחי אדמה. במתכונים אלו נעשה שימוש נרחב בפסח ועבור הסובלים מצליאק.[5] ישנם מתכונים של עוגיות קוקוס ללא סוכר.[6]

במוזיקה

הרביעייה הקומית אנדרדוס הוציאו שיר על עוגיית הקוקוס הנאכלת בפסח.[7]

ראו גם

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0