עוגיות בוטנים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
עוגיות חמאת בוטנים. אחת הווריאציות של עוגיות הבוטנים. | |
מאכלים | |
---|---|
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | בוטנים טחונים, ביצים, סוכר. לעיתים גם קוקוס או וניל |
עוגיות בוטנים הן עוגיות המבוססות על בוטנים טחונים, ביצים וסוכר, לצד מרכיבים נוספים.
סוגי עוגיות בוטנים
פעמים רבות העוגיות הן עוגיות מקרון שלא מעורבים בהן קמח, שמן או חמאה, והן מבוססות על בוטנים טחונים, ביצים וסוכר בתוספת מספר חומרים נוספים. ישנן כמה וריאציות של העוגיות, בהתאם לארץ המוצא של המתכון. מכיוון שבעוגיות הבוטנים לרוב לא מעורב גלוטן, נעשה בהן שימוש תדיר בפסח, בו ישנו איסור הלכתי לאכול חמץ, והן גם יכולות להתאים לסובלים מצליאק. בקרב האשכנזים יש האוסרים אכילת בוטנים בפסח כחלק מאיסור קטניות.[1] רבים מיוצאי מרוקו נוהגים לאכול עוגיות בוטנים במימונה שבמוצאי חג הפסח.[2][3][4]
גרסה נוספת של עוגיות בוטנים היא עוגיות חמאת בוטנים (אנ'), המבוססות על חמאת בוטנים לצד חומרים נוספים.[5]
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת עוגיות בוטנים מבית אליס מלכה מאמתכון, סרטון בערוץ "שרון מלכה יוטיובר sharon malka", באתר יוטיוב (אורך: 07:17)
הערות שוליים
- ^ הרב צבי בן ראובן, איסור קטניות והמינים הכלולים בו, באתר "כושרות"
- ^ אחיה ראב"ד ורענן בן צור, הריבות מוכנות, המופלטות מחכות: הערב מימונה, באתר ynet, 27 באפריל 2019
- ^ עמית דונסקוי, לא על המופלטה לבדה: מתכונים מתוקים למימונה (ולכל חגיגה אחרת), באתר Xnet, 27 באפריל 2016
- ^ מתוק לו מתוק: מתכונים למימונה, באתר ynet, 13 באפריל 2012
- ^ אינס שילת ינאי, עוגיות חמאת בוטנים ביתיות לפסח - וואלה אוכל, באתר וואלה!, 21 באפריל 2024
38492001עוגיות בוטנים