סרדין אירופי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סרדין אירופי | |
---|---|
מיון מדעי | |
ממלכה: | בעלי חיים |
מערכה: | מיתרניים |
מחלקה: | מקריני סנפיר |
סדרה: | סרדינאים |
משפחה: | סרדיניים |
סוג: | סרדין |
מין: | סרדין אירופי |
שם מדעי | |
Sardina pilchardus |
סרדין אירופי או סַרְדִּין צְפוֹנִי (שם מדעי: Sardina pilchardus) הוא מין דג יחידי בסוגו ממשפחת הסרדיניים (Clupeidae), משפחה של דגים שמנוניים[דרושה הבהרה] הכוללת בתוכה גם את הסוג הרינג. המונח הקולינארי "סרדין" משמש לתיאור מינים שונים של דגי מאכל, המשתנים ממקום למקום. הסרדין היה לאחד מהמזונות הראשונים אשר אוחסנו בקופסאות שימורים. את שמם קיבלו הדגים מהאי סרדיניה שבים התיכון, אשר חופיו שפעו בעבר בדגים אלו. הפופולריות הרבה של הסרדינים הביאה לדיג יתר, עד כי מספריהם בימות העולם התדלדלו מאוד.
ערכים תזונתיים
הדג הקטן עשיר בחומרים מזינים - חלבונים, סידן, חומצות שומניות חשובות, זרחן, ברזל, אשלגן, ויטמין B6, ניאצין וקו-אנזים Q10.
קישורים חיצוניים
- גיל ססובר, הלחם והחמאה של הים - הסרדין, באתר הארץ, 30 באפריל 2015
- עמוס שיאון, עכשיו העונה: המדריך המלא לסרדינים, באתר ynet, 15 במרץ 2017
- Whole Health MD
הערות שוליים
23855560סרדין אירופי