שוקולטה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
שוֹקוֹלַטֶה (בספרדית: שוקולד), משקה שוקולד חם, סמיך מאוד. נקרא גם צ'וקולטה וצוללת. מתכון בסיסי לשוקולטה כולל המסת קוביות שוקולד בכוס חלב חם. השם "צוללת" נגזר מצלילת קוביות השוקולד בתוך החלב.
ניתן להשתמש בשוקולד מריר או בשוקולד חלב. תוספות אפשריות הן סוכר, קינמון, וניל. לקבלת שוקולטה אלכוהולית ניתן להוסיף ליקר מסוגים שונים.
בספרד ובארגנטינה, לאחר בילוי לילי, מקובלת ארוחת בוקר של שוקולטה וצ'ורוס (בספרדית: Chocolate con churros).
בטורינו, מולדת השוקולד המוצק, מייצרים שוקולטה מיוחדת המכונה ג'יאנדויה (Gianduja, על שם מחזה מפורסם בסגנון קומדיה דל'ארטה), המכילה אבקת שקדים.
-
הכנת "צוללת" ארגנטינאית, שלב ראשון
-
שלב שני
-
שלב שלישי
-
שלב רביעי
ראו גם
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: שוקולטה |
- שרשור מתכוני שוקולטה, מפורום "בישול לילדים" בתפוז אנשים
- שי-לי ליפא, שוקולטה משוקולד לבן וחלב קוקוס, מאתר "על השולחן"