ספוף
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
מוצא | לבנון |
אופן הגשה | קינוח |
מרכיבים עיקריים | כורכום וסולת |
ספוף (באנגלית: Sfouf, בעברית: עוגת כורכום) היא סוג של עוגה מן המטבח הלבנוני העשויה עם כורכום ועם סולת ומצופה שקדים או שומשום הנאכלת בעיקר באירועים דתיים, בימי הולדת, ומפגשים משפחתיים. העוגה כוללת גם: סוכר, ביצים, אבקת אפייה, תמצית אניס וצנוברים. זהו קינוח קל לאפייה שניתן גם להכין בתור עוגיות, שכן כל המרכיבים יכולים להיות משולבים ומעורבים לאותה קערה לפני העברתו למחבת משומנת ואפויה. בדרך כלל שימון הדפנות של תבנית האפייה נעשה בעזרת "טחינה גולמית" ולא בעזרת שמן, מרגרינה או חמאה כנהוג במטבח הסורי או הלבנוני.
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת ספוף מתוך אתר האוכל "FoodSpy"