סמרברד

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כריכי סמרברד עם תוספות שונות

סמרברדדנית: Smørrebrød - הלחם של המילים "חמאה" ו"לחם"[1]) הוא כריך פתוח המורכב לרוב מפרוסות לחם שיפון כהה[2] (Rugbrød) עליהם מורחים חמאה, ומעליהם שמים תוספות שונות כגון פרוסות נקניק, נתחי בשר, נתחי דגים, פרוסות גבינה, גבינות שונות, סלטים, ביצים מטוגנות או מבושלות, ממרחים שונים, וכו'. הסמרברד נחשב למאכל הלאומי המסורתי של דנמרק.

הגרסה המקורית של הסמרברד הייתה פשוטה למדיי והכילה לרוב רק גבינה או פרוסות נקניק. אנשים נהגו לקחת איתם סמרברד למקום העבודה. הפופולריות של הסמרברד גדלה בשנות ה-80 של המאה ה-19, כאשר החלו לצוץ בקופנהגן מסעדות קטנות שמתמחות בהכנת סוגים שונים של סמרברד.

הסמרברד הפך פופולרי גם ביתר מדינות סקנדינביה. הגרסה הנורווגית של הכריך מכונה "סמורברוד" (Smørbrød) והגרסה השוודית של הכריך מכונה "סמורגוס" (Smörgås).

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סמרברד בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "Word origin of "smørrebrød"". Collins Dictionary.
  2. ^ Sheraton, M. (2015). 1,000 Foods To Eat Before You Die: A Food Lover's Life List. Workman Publishing Company. p. 0. ISBN 978-0-7611-8306-8. נבדק ב-7 בפברואר 2015. {{cite book}}: (עזרה)
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32210679סמרברד