סטראפאטסדה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סטראפאטסדה
Στραπατσάδα

סטראפטסאדהיוונית: Στραπατσάδα) הוא מאכל פופולרי באזורים רבים של יוון, במיוחד באיים היוניים.

מאפיינים

המנה פופולרית בשל הזמינות והעלות הנמוכה של מרכיביו (עגבניות טריות, ביצים ושמן זית). לרוב מכינים אותו "במקום" ומגישים אותו לארוחת צהריים או לנשנוש קל. עם זאת, ניתן גם להגישו קר. המנה ידועה גם בשם Kagianas, [1] [2]Koskosela או Menenei.

הכנה

הכנת הסטראפטסאדה היא מהירה וקלה: העגבניות הקצוצות או המרוסקות מבושלות במחבת עם שמן זית ופלפל שחור עד שהן הופכות לרוטב סמיך. לאחר מכן מוסיפים את הביצים הטרופות ומערבבים עד לרתיחה. ניתן להוסיף גבינת פטה אופציונלית ממש לפני שמכבים את האש (לרוב אין צורך במלח אם משתמשים בפטה). אורגנו, טימין או עשבי תיבול יבשים אחרים יכולים לשמש כתיבול.[3]

המנה פופולרית במיוחד בקיץ, כאשר העגבניות הטריות בשפע. השם בא מהמילה האיטלקית "strapazzare" שפירושה לשבור ביצה ולערבב הכל תוך כדי הבישול.

לקריאה נוספת

הערות שוליים

  1. ^ "Kagianas or Strapatsada", Kopiaste, November 2007. Retrieved September 3, 2016.
  2. ^ GREEK FRESH TOMATO AND FETA EGG SCRAMBLE (KAGIANA OR STRAPATSADA)
  3. ^ Fotinatou-Kabitsi, Niovi. Traditional Kefalonian Recipes, Dekka Publications, Argostoli 2001.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38061264סטראפאטסדה