סוהאן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
סוהאן מהעיר קום מוגש לכבוד הנורוז

סוהאןפרסית: سوهان) הוא שם כולל למגוון ממתקי טופי שמקורם באזור מערב ודרום אסיה, בין היתר באיראן והודו.

הסוהאן הפרסי שמקורו בעיר קום (בפרסית: سوغات قم) עשוי מקמח נבט חיטה, קמח, מי ורדים, סוכר, חמאה או שמן צמחי, חלמון ביצה, זעפרן, הל, שברי שקדים ופיסטוק והוא עשוי כען עוגיה גדולה ופריכה.

במטבח הדרום אסייאתי ישנו ממתק דומה המכונה סוהאן חלווהאורדו: سوہن حلوہ), הנעשה באמצעות הרתחת תערובת של מים, סוכר, חלב וקורנפלור עד הפיכתם למוצק, תוך שימוש בגהי כדי למנוע הידבקות למחבת ותיבול של זעפרן, שקדים, פסטוקים והל.

גרסה אירנית נוספת של הממתק המכונה סוהאן אסלי (בפרסית: سوهان عسلی) נעשית עם דבש, סוכר, זעפרן, שקדים, פיסטוקים ואגוזים אחרים (ללא קמח). גרסה זו דומה מעט לטופי קשה ופריך.

בהודו נפוצה גרסה המכונה סוהן פפדיהינדי: सोहन पापड़ी) העשוי קמח חומוס, גהי, שקדים, חלב והל, ומוגש בצורת קוביות או פתיתים הנמכרים בקונוס נייר מגולגל.

גרסאות נוספות של הממתק כוללות גם שומשום או חלווה.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא סוהאן בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37503351סוהאן