נקאטמאל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
נקאטמאל
Nacatamal
לפני הגלגול: שקע במסה מולא באורז ובבשר חזיר מתובל, ולאחר מכן מכוסה בתפוח אדמה, עגבנייה, נענע טרייה, זיתים ומעט צימוקים
נקאטמאל עם עטיפת עלה בננה וגם נייר אלומיניום

נַקַאטַמַאלספרדית: Nacatamal) הוא מאכל ניקרגוואי מסורתי הדומה לטמלה ולהלאקה (אנ').[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7]

היסטוריה

Nacatamales נקשרו לשבטי ניקאראו (אנ') אשר אכלסו את מערב ניקרגואה, מקור שמה בשפת הנוואט (אנ') בה דיברו הניקאראו ומתורגם ל'טמאלה בשר'.[8] [9] [10] [11] [12] [13] בתקופה הפרה-קולומביאנית, בני הניקראו השתמשו בבשרים שניצודו כמו צבאים ותרנגולי הודו שהוכנו עם מרכיבים כמו עגבניות, אנאטו ועשבי תיבול, כדי לתבל ולהגביר את טעמו של הנקאטמאל לפני נעטף בקליפות תירס והוכן כמאודה. לאחר הכיבוש הספרדי, נקאטמאלים הוכנו עם בשרים כמו חזיר. הם גם התפתחו לכלול מרכיבים טעימים כמו בצל ועלי בננה לבישול שהחליפו את קליפות התירס.[14] [15] הנקאטמאל הוא אולי המאכל המיוצר ביותר במטבח הניקרגואני המסורתי והוא נאכל בדרך כלל בסוף השבוע, לארוחת ערב או לארוחת בוקר; הוא נאכל על פי רוב יחד עם לחם לבן ומשקה עם קפאין כמו קפה שחור, קוקה קולה או פפסי. מקובל ליהנות מ-nacatamales (ברבים) באירועים מיוחדים ולהזמין משפחה מורחבת ושכנים להשתתף.

נקאטמאלים קשורים בעלי בננה לבישול מוכנים לאידוי

מרכיבים

נקאטמאל מורכב בעיקר מקמח תירס מיוחד (מעין בצק שנעשה באופן מסורתי מתהליך הנקרא ניסקזאר) ושומן חזיר, אך כולל תבלינים כמו מלח ואצ'יוטה (אנאטו). שילוב זה מבושל באופן מסורתי במנה גדולה על אש עצים. התוצאה הופכת לבסיס לנקאטמאל והיא מכונה גם "מאסא". את הבסיס הזה יוצקים על עלי הבננה לבישול המשמשים כעטיפה למנות בודדות גדולות. העלים עוברים הכנה משלהם בנפרד. לפני שניתן לעטוף נקאטמאל ולהביא אותו לשלב האחרון של תהליך הבישול, יש למלא אותו. המילוי מורכב בדרך כלל מבשר חזיר מתובל באנאטו; אורז; פרוסות תפוחי אדמה, פלפלים, עגבניות, בצל, זיתים, נענע. ופלפלי צ'ילה (אנ'), הצ'ילה הוא קטן מאוד בצורת ביצה שנמצא בניקרגואה. לעיתים ניתן להוסיף שזיפים מיובשים, צימוקים או צלפים. לאחר מכן עוטפים את המסה והמילוי בעלים, קושרים בחוט ויוצרים צרורות בצורת כרית. לאחר מכן מאדים או מבשלים אותם בסיר לחץ במשך מספר שעות. התהליך כולו הוא מאוד אינטנסיבי ולרוב דורש הכנה במהלך יומיים. ייתכן שיהיה צורך לערב את כל המשפחה, כדי להשלים אותו.

כיום מקובל לעטוף נקאטמאלס גם בעלי בננה ולאחר מכן גם ברדיד אלומיניום לפני הבישול. הבישול נמשך עד חמש שעות ובאמצע הדרך הופכים את הנקטמלים כדי להגיע עלבישול אחיד.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא נקאטמאל בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "THE NACATAMAL IN NICARAGUA A LOCAL DELICACY".
  2. ^ "Catarina Where Nicaraguas Best Nacatamales Are Sold From Homes".
  3. ^ "Its Nacatamal Time".
  4. ^ "Authentic Nicaraguan Nacatamales Recipe".
  5. ^ "Geography of Nacatamal".
  6. ^ "Cooking Class Eating Nacatamales in Someones Backyard".
  7. ^ "Traditional Food of Nicaragua".
  8. ^ "The Nicaraguan Nacatamal".
  9. ^ "Five Traditional Nicaraguan Food You Must Try".
  10. ^ "Nacatamal A Taste of Nicaraguan Tradition Wrapped in Banana Leaves".
  11. ^ "Recipes for Nicaraguan Nacatamales".
  12. ^ "THE HIRSHON NICARAGUAN PORK NACATAMAL".
  13. ^ "Nacatamales Are the Fatty, Meat-Filled Tamales of Nicaragua".
  14. ^ "Nicaraguan Nacatamales Recipe".
  15. ^ "Nicaraguan Recipes".
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

37922856נקאטמאל