ניסים מזרחי
לידה | 13 באוגוסט 1962 (גיל: 62) |
---|---|
מדינה | ישראל |
מקצוע | סוציולוג • אנתרופולוג |
תפקיד | ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב |
תואר | פרופסור |
אתר אישי |
ניסים מזרחי (נולד ב-13 באוגוסט 1962) הוא סוציולוג ואנתרופולוג ישראלי, ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב בין השנים 2013–2016. לאחר מכן היה פרופסור אורח באוניברסיטת ברקלי. מזרחי הוא ראש תחום אתגר החיים המשותפים במכון ון ליר בירושלים ומוביל את קבוצת המחקר "מסוציולוגיה של חשד לסוציולוגיה של משמעות". עוסק בסוציולוגיה של הדעת, הרפואה והתרבות; גבולות חברתיים, זהות, מוסר וצדק חברתי; מודרניות וליברליזם; לימודי אתניות וסטיגמה[1]. מאמריו התפרסמו בכתבי עת מהמשפיעים בעולם והוא זכה בפרסים רבים.
מזרחי מקדם גישה תאורטית המכונה "פוסט-ליברליזם".
רקע
מזרחי נולד ב-1962 לדוריס ורחמים מזרחי. שני הוריו התעוורו בינקותם כתוצאה ממחלת הטרכומה. אביו יליד הארץ, כשחלה עבר לבית חינוך עיוורים בירושלים. אמו נולדה בעיראק, ב–1951 עלתה כנערה לישראל ומעולם לא למדה בבית הספר. יש לו שתי אחיות מבוגרות ממנו. ניסים גדל בשכונת קריית היובל בירושלים. למרות הצלחותיו בלימודים, מורתו דחקה בהוריו לשלוח אותו לבית ספר מקצועי. אף על פי כן, הוא נשאר ללמוד בזכות התעקשות אמו.
למד לתואר ראשון ולתואר שני באוניברסיטה העברית. את לימודי התואר השני שלו סיים בהצטיינות יתרה. לאחר מכן זכה במלגת פולברייט היוקרתית ללימודי דוקטורט בארצות הברית. לבסוף, סיים את לימודיו באוניברסיטת מישיגן באן ארבור. לאחר מכן הממשיך לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת הרווארד כעמית מחקר. בין השנים 2013–2016 היה ראש המחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה באוניברסיטת תל אביב. בשנת 2016 שימש כפרופסור אורח במחלקה לסוציולוגיה באוניברסיטת קליפורניה בברקלי.
בשנת 2007 היה שותף ביחד עם פרופ' יוסי שביט ופרופ' אדריאנה קמפ להקמת המסלול לתואר שני בסוציולוגיה של ארגוני שינוי חברתי באוניברסיטת תל אביב.
בשנת 2012 שימש עורך אורח בגיליון מיוחד של כתב העת "Ethnic and Racial Studies" לצד פרופסור מישל למונט (אנ') מהרווארד[2][3]. השניים שיתפו פעולה פעם נוספת כאשר כתבו (בשיתוף מספר חוקרים בינלאומיים) את הספר Getting Respect שראה אור ב-2016 בהוצאת אוניברסיטת פרינסטון.
מזרחי הוא ראש תחום אתגר החיים המשותפים במכון ון ליר בירושלים ומוביל את קבוצת המחקר "מסוציולוגיה של חשד לסוציולוגיה של משמעות".
מזרחי זכה בפרס קליפורד גירץ לשנת 2008 עבור המאמר הטוב ביותר בסוציולוגיה של התרבות מטעם האגודה הסוציולוגית האמריקנית. כמו כן זכה בפרס האגודה הסוציולוגית הישראלית עבור המאמר הטוב ביותר לשנת 2012. גם כמרצה הוא זכה להצלחה רבה וזכה בפרס מצטיין רקטור אוניברסיטת תל אביב בהוראה[4].
חייו האישיים
מזרחי נשוי לאיריס, רופאת עיניים בבית החולים תל השומר, ולהם שלוש בנות.
מכתביו
- ניסים מזרחי, יוסי יונה, יריב פניגר, פרקטיקה של הבדל בשדה החינוך בישראל: מבט מלמטה, בהוצאת מכון ון ליר והקיבוץ המאוחד, 2013
- ניסים מזרחי, מעבר לגן ולג'ונגל: על גבולותיו החברתיים של שיח זכויות-האדם בישראל (עמ' 51–74), מעשי משפט, כתב עת למשפט ולתיקון חברתי, כרך ד', 2011
- ניסים מזרחי, הסוציולוגיה בישראל לאן? מסוציולוגיה של חשד לסוציולוגיה של משמעות, "מגמות" – כתב עת בין-תחומי במדעי החברה, 2017
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:הארץ
פרמטרי חובה [ 4 ] חסרים קרולינה לנדסמן, בוחרי הליכוד מפגרים? אתם רציניים? תבינו, הפתרון של השמאל הוא הבעיה, באתר הארץ- ניר ברנד, עוטף ישראל - אורח: פרופ' ניסים מזרחי, בגלי צה"ל, 16 בינואר 2020
הערות שוליים
- ^ פרופ' נסים מזרחי, באתר אוניברסיטת תל אביב
- ^ ניסים מזרחי, מישל למונט, Responses to Stigmatization in Comparative Perspective, באתר טיילור ופרנסיס, 2013 (באנגלית)
- ^ ראיון של פרופ' מזרחי ופרופ' למונט על הגיליון המיוחד שערכו, באתר טיילור ופרנסיס (באנגלית)
- ^ יסמין גואטה, רותם שטרקמן, הזדמנות שווה לכולם? "ומה אם שלום אסייג היה רץ לראשות הממשלה?", באתר TheMarker, 31 בדצמבר 2013
ניסים מזרחי30379653