מרק דובדבנים חמוצים

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מרק דובדבנים חמוצים
Meggyleves
Sour cherry soup.jpg

מרק דובדבנים חמוציםהונגרית: Meggyleves) הוא מרק מעט מתוק וחמצמץ העשוי משמנת חמוצה, סוכר ודובדבנים חמוצים טריים שלמים, ומוגש צונן.[1]

מקור והתפשטות

מקורו של המרק הוא במטבח ההונגרי, והוא נפוץ מאוד בהונגריה בתקופת הקיץ. המרק מהווה מעדן קיץ גם במספר מטבחים אירופאים נוספים שאימצו אותו בתורם. ניתן להשיג את המרק גם במסעדות בהונגריה.

היא אומצה על ידי האוסטרים, הפולנים, הסלובקים והגרמנים בגרסאות הביתיות. הונגרים-אמריקאים והונגרים-קנדים הביאו אותו לאמריקה הצפונית.[2]

הכנה

במטבח ההונגרי, מרק דובדבנים חמוצים[2] או מג'לבש (Meggyleves)[3] הוא מרק העשוי מפירות עץ הדובדבן החמוץ (Prunus cerasus), ולא מדובדבנים מתוקים. השם נוצר מחיבור המלים "meggy" (דובדבנים חמוצים), "leves" עם "ש", כלומר (מרק). הוא מוגש באופן מסורתי כמנת ארוחת צהריים, בדרך כלל כמנה ראשונה,[4] מרק או קינוח, גם בלילות קיץ חמים. המרק מבושל עם דובדבנים חמוצים שלמים, כולל החרצנים. יש עצי דובדבן חמוץ רבים בהונגריה והפרי מאוד נפוץ, אם כי עונתו קצרה. המרק הוא דוגמה טובה לפיוז'ן ההונגרי המובהק של השפעות מזרח/אסייתיות והמטבח של אירופה הקונטיננטלית המסורתי. נהוג שהמרק מכיל דובדבנים חמוצים טריים, שמנת טרייה ולעיתים ציפורן וקינמון. לפעמים מוסיפים דובדבנים רגילים משומרים והשמנת החמוצה מוחלפת לרוב בשמנת. כמות קטנה של יין אדום מתוק, לבן או יבש מתווספת גם לפעמים לפני ההגשה. גם חבילות meggyleves אבקה נמכרות בהונגריה.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Novakovich, Mary (22 בנובמבר 2013). "What to eat in Hungary: Your guide to goulash and more". CNN Travel. נבדק ב-25 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  2. ^ 2.0 2.1 June Meyers, Authentic Hungarian Heirloom Recipes
  3. ^ "Johanna Konta caps unlikely run with Miami Open crown". miamiherald. 1 במרץ 2017. נבדק ב-25 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)
  4. ^ "Hungarian Sour Cherry Soup -- Hideg Meggyleves". Daily Herald. 4 בפברואר 2015. נבדק ב-25 באוגוסט 2018. {{cite web}}: (עזרה)

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0