מעורב ירושלמי
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מעורב ירושלמי הוא מאכל העשוי מנתחי בשר מטוגנים במחבת או על האסכלה. נהוג להכינו בעיקר מאיברים פנימיים כגון כבד, טחול ולבבות וכן חזה עוף והודו, עם בצל ותבלינים כמו כמון, כורכום ועוד.
המאכל נולד בסוף שנות ה-60 באחת הסטייקיות שברחוב אגריפס בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה (יש כמה סטייקיות הטוענות לזכות הראשונים עליו). במהלך השנים החלו להכין אותו במסעדות ברחבי הארץ, וכן לייצרו באופן תעשייתי.
המושג "מעורב ירושלמי" הפך עם השנים לכותרת לתכנים שונים הקשורים לירושלים, כמו קורסים,[1] אתרי אינטרנט[2] וכן סדרת טלוויזיה בשם זה.
קישורים חיצוניים
מיזמי קרן ויקימדיה |
---|
ערך מילוני בוויקימילון: מערב ירושלמי |
- מתכון ל"מעורב ירושלמי", באתר 2eat
- משה בסון, ירושלים של מעורב - ההיסטוריה של המעורב הירושלמי, באתר ynet, 19 במאי 2004
- Isabel Kershner, Jerusalem’s Latest Argument Over History Is About Fried Innards, ניו יורק טיימס, November 12, 2016
הערות שוליים
- ^ מעורב ירושלמי באתר מכללת קיי
- ^ מעורב ירושלמי, סקירה על אודות האתר ב-ynet
26142520מעורב ירושלמי