מעורב ירושלמי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מעורב ירושלמי בצלחת.
מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי הוא מאכל העשוי מנתחי בשר מטוגנים במחבת או על האסכלה. נהוג להכינו בעיקר מאיברים פנימיים כגון כבד, טחול ולבבות וכן חזה עוף והודו, עם בצל ותבלינים כמו כמון, כורכום ועוד.

המאכל נולד בסוף שנות ה-60 באחת הסטייקיות שברחוב אגריפס בירושלים, סמוך לשוק מחנה יהודה (יש כמה סטייקיות הטוענות לזכות הראשונים עליו). במהלך השנים החלו להכין אותו במסעדות ברחבי הארץ, וכן לייצרו באופן תעשייתי.

המושג "מעורב ירושלמי" הפך עם השנים לכותרת לתכנים שונים הקשורים לירושלים, כמו קורסים,[1] אתרי אינטרנט[2] וכן סדרת טלוויזיה בשם זה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ מעורב ירושלמי באתר מכללת קיי
  2. ^ מעורב ירושלמי, סקירה על אודות האתר ב-ynet
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0