מסאלה דוסה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מסאלה דוסה
Masala Dosa
מאכלים
סוג חביתית
מטבח הודי וסרי לנקי
מוצא הודוהודו הודו
מרכיבים עיקריים אורז וקטניות

מסאלה דוסההינדי: मसाला दोसा; באנגלית: Masala Dosa) היא חביתית דקה שעשויה מאורז וקטניות ונפוצה בדרום הודו ובמדינות תת-היבשת ההודית[1][2].

מסאלה דוסה עשויה לרוב מקמח אורז, עדשים, תפוחי אדמה, חילבה, גהי, קארי וצ'אטני, עדשה תרבותית ודאל[3][4].

המאכל נחשב למנה ראשונה ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת על חמאה, פלפל צ'ילי ועוד[5].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מסאלה דוסה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "מסאלה דוסה: הקרפ החמצמץ והטעים ביותר של דרום הודו". הארץ. נבדק ב-2022-11-14.
  2. ^ נורה, מסאלה דוסה המלכה של דרום הודו ⋆ נורה - מטבח שף מקומי, באתר נורה - מטבח שף מקומי, ‏24 בינואר 2017
  3. ^ Masala Dosa in Kannada | ಸೂಪರ್ ಮಸಾಲ್ ದೋಸೆ | Homemade Masal Dosa in Kannada | Rekha Aduge, נבדק ב-2022-11-14
  4. ^ Masala Dosa | Masala Dosa batter and Red chutney | Kempu Chutney and Masala Dosa batter Recipe, נבדק ב-2022-11-14
  5. ^ American Dosa, Forbes (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35175915מסאלה דוסה