מסאלה דוסה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מאכלים | |
---|---|
סוג | חביתית |
מטבח | הודי וסרי לנקי |
מוצא | הודו |
מרכיבים עיקריים | אורז וקטניות |
מסאלה דוסה (בהינדי: मसाला दोसा; באנגלית: Masala Dosa) היא חביתית דקה שעשויה מאורז וקטניות ונפוצה בדרום הודו ובמדינות תת-היבשת ההודית[1][2].
מסאלה דוסה עשויה לרוב מקמח אורז, עדשים, תפוחי אדמה, חילבה, גהי, קארי וצ'אטני, עדשה תרבותית ודאל[3][4].
המאכל נחשב למנה ראשונה ומלבד הגרסה הבסיסית קיימת גרסה המבוססת על חמאה, פלפל צ'ילי ועוד[5].
קישורים חיצוניים
- מתכון להכנת מסאלה דוסה, באתר Indianhealthyrecipes
הערות שוליים
- ^ "מסאלה דוסה: הקרפ החמצמץ והטעים ביותר של דרום הודו". הארץ. נבדק ב-2022-11-14.
- ^ נורה, מסאלה דוסה המלכה של דרום הודו ⋆ נורה - מטבח שף מקומי, באתר נורה - מטבח שף מקומי, 24 בינואר 2017
- ^ Masala Dosa in Kannada | ಸೂಪರ್ ಮಸಾಲ್ ದೋಸೆ | Homemade Masal Dosa in Kannada | Rekha Aduge, נבדק ב-2022-11-14
- ^ Masala Dosa | Masala Dosa batter and Red chutney | Kempu Chutney and Masala Dosa batter Recipe, נבדק ב-2022-11-14
- ^ American Dosa, Forbes (באנגלית)
35175915מסאלה דוסה