מנדי (מאכל)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך מחפש מקורות
רובו של ערך זה אינו כולל מקורות או הערות שוליים, וככל הנראה, הקיימים אינם מספקים.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

קובץ:Mandi.PNG
מנת מנדי מערב הסעודית

מנדיערבית: مندي) הוא מאכל מסורתי שמקורו בחצרמוות, תימן. המאכל עשיר בבשר ובאורז וכן בתיבול. את המנדי מבשלים בתוך חור באדמה, לא על כיריים. המאכל נפוץ ואהוד ברחבי חצי האי ערב, ואף אומץ במטבחי מדינות רחוקות יותר כגון טורקיה, מצרים והלבנט.

המנדי הוא מאכל פופולרי אף באזור המלבר במדינת קרלה שבהודו ובהיידראבאד.

את המנדי מכינים מאורז ובשר (טלה, גמל, עז או עוף) ומתערובת של תבלינים עזים ובהם חוויאג'. לרוב, נתח הבשר ילקח מטלה צעיר כדי להעשיר את טעם המנה.

מה שמבדיל את המנדי ממנות בשר ואורז אחרות היא העובדה שאת המנדי מבשלים בטנדור, סוג של פתח רדוד באדמה המכוסה בחימר ואליו מכניסים את הסיר עם המאכל. המנדי נחשב למאכל יסוד בחגים מוסלמים שונים, דוגמת עיד אל-פיטר, חתונות וכן באירועים אחרים בתימן ובערב הסעודית.

הכנת מנדי

מכניסים פיסות עץ יבש (שיטת הסוכך או גדעה) לתוך בור הטנדור ומבעירים אותם. תחילה מכינים אורז בסמטי ואותו מתבלים היטב, לאחר מכן מוסיפים לטנדור את הבשר מבלי שיגע בגחלי האש. לאחר מכן, אוטמים את הטנדור עם חימר למשך שמונה שעות. נהוג להוסיף למנה צימוקים, צנוברים, או בוטנים.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מנדי בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

26291989מנדי (מאכל)