ממרח ליפטאואר

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

ליפטאואר (Liptauer) הוא ממרח גבינה שמקורו באזור ליפטאו (Liptov) שבסלובקיה והוא נפוץ בכל רחבי האימפריה האוסטרו-הונגרית לשעבר, קרי אוסטריה, הונגריה, פולין וסלובקיה ואומץ גם על ידי המטבח היהודי המרכז אירופי. הממרח נאכל על פרוסת לחם ובאוסטריה הוא מוגש באופן מסורתי יחד עם יין הביכורים Heuriger.

הממרח עשוי גבינה לבנה מסוג ברינזה, גבינת צאן הנפוצה בארצות מזרח אירופה. לגבינה בעלת מרקם פירורים נוספת כמות זהה של חמאה. שני המרכיבים העיקריים נבחשים עד יצירת מרקם קרמי. לאחר מכן מוספים זרעוני קימל (כרוויה תרבותית), פפריקה חריפה, פלפל שחור ובצל מגורר. וריאציות נוספות כוללות גם צלף, אנשובי, חרדל ו/או קוביות מלפפון חמוץ.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא ממרח ליפטאואר בוויקישיתוף


הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0