מיש-מאש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מיש-מאש
Cuisinebg mishmash.jpg

מיש-מאשבולגרית: Миш-маш) הוא מאכל אביבי בולגרי העשוי מירקות טריים.

מאפיינים

מכינים את המנה מירקות (בדרך כלל עגבניות, פלפלים ובצל), ביצים וסירנה (סוג של גבינה בלקנית מלוחה), ולעיתים קרובות מעוטר בפטרוזיליה טרייה קצוצה. ישנן וריאציות שבהן מוסיפים למנה שום, בצל ירוק, חצילים, במיה או גזר. יש וריאציות ללא סירנה וללא בצל גם כן.

הכנה, הגשה וצריכה

באופן מסורתי מכינים מיש-מאש מפלפלים ועגבניות קצוצים, שמתבשלים בשמן חם על אש בינונית. ניתן לצלות מראש ולקלף פלפלים או לחתוך אותם גולמיים. לאחר מכן מוסיפים לתערובת ביצים וגבינת פטה או בולגרית להסמכה. פטרוזיליה מתווספת אחרונה, רגע לפני שמסירים את המיש-מאש מהאש. אפשר להכין את המנה גם בתנור. לפעמים נוח להכין את הירקות המבושלים מראש ופשוט להוסיף ביצים וגבינה לפני האכילה.

מרכיבים

אין מתכון אחד להכנת מיש-מאש, וקיימות וריאציות רבות ושונות של המנה.[1] [2] עם זאת, המרכיבים הנפוצים מפורטים להלן:

  • ביצים
  • סירנה (גבינה בולגרית)
  • בצלים
  • עגבניות
  • פלפלים
  • שמן חמניות / שמן צמחי / חמאה
  • שום
  • פטרוזיליה
  • פלפל שחור
  • מלח

המנה מוגשת בדרך כלל חמימה, כמתאבן או כמנה עיקרית, לרוב עם לחם טרי.

ראו גם

הערות שוליים

  1. ^ Gilby, Caroline (9 ביולי 2018). The wines of Bulgaria, Romania and Moldova. Infinite Ideas. ISBN 9781910902820 – via Google Books. {{cite book}}: (עזרה)
  2. ^ Strnadel, Leslie; Erdley, Patrick (10 ביוני 2012). Bulgaria (Other Places Travel Guide). Other Places Publishing. ISBN 9780982261996 – via Google Books. {{cite book}}: (עזרה)
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0