מייק טרנר (פוליטיקאי)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מייק טרנר
Mike Turner
דיוקנו הרשמי של טרנר בבית הנבחרים, 2020
דיוקנו הרשמי של טרנר בבית הנבחרים, 2020
דיוקנו הרשמי של טרנר בבית הנבחרים, 2020
לידה 11 בינואר 1960 (גיל: 64)
דייטון, אוהיו, ארצות הברית
שם מלא מייקל ר. טרנר
מדינה ארצות הבריתארצות הברית ארצות הברית
השכלה אוניברסיטת צפון אוהיו
אוניברסיטת דייטון
אוניברסיטת קייס וסטרן ריזרב
עיסוק פוליטיקאי
מפלגה המפלגה הרפובליקנית
דת נצרות פרוטסטנטית[1]
חבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מדינת אוהיו
3 בינואר 2003 – מכהן
(21 שנים)
→ טוני הול
מחוז בחירה מחוז הקונגרס השלישי (2013-2003)
מחוז הקונגרס העשירי (מאז 2013)

מייקל טרנראנגלית: Michael Turner; נולד ב-11 בינואר 1960) הוא פוליטיקאי אמריקאי, המכהן כחבר בית הנבחרים של ארצות הברית מטעם מדינת אוהיו, ברציפות מאז 2003. תחילה ייצג את מחוז הקונגרס השלישי בשנים 2003–2013, ומאז התכנסות הקונגרס ה-113 של ארצות הברית מייצג טרנר את מחוז הקונגרס העשירי, השוכן בדרום-מערב המדינה. בשנים 2014–2016 היה טרנר יושב ראש האספה הפרלמנטרית של ארגון האמנה הצפון אטלנטית.

ביוגרפיה

טרנר לוחץ את ידו של נשיא מדינת ישראל ראובן ריבלין במשכן הנשיא, 1 באפריל 2015

טרנר נולד בשנת 1960 בדייטון שבאוהיו, בנם של ויוויאן וריי טרנר. אמו הייתה מורה במערכת בתי הספר של ויין בהובר הייטס, ואביו עבד כמהנדס במשך 42 שנים לאחר ששירת בכוחות המזוינים של ארצות הברית. הוא גדל באיסט דייטון ולו אחות אחת. בשנת 1978 השלים את לימודיו התיכוניים בתיכון בלמונט, וב-1982 קיבל תואר ראשון במדע המדינה מאוניברסיטת צפון אוהיו. בשנת 1985 השלים באוניברסיטת קייס וסטרן ריזרב לימודי תואר שני במשפטים, וב-1992 הוסיף לקבל תואר שני נוסף במנהל עסקים מאוניברסיטת דייטון. בטרם כניסתו לחיים הפוליטיים עסק בעריכת דין.

בשנת 1993 נבחר טרנר לראש עיריית דייטון, תוך שהוא מנצח בקושי רב את ראש העיר המכהן ריצ'רד קליי דיקסון. בטרם הושבע לתפקידו סבלה העיר ממפלות אחדות במישור הכלכלי. טרנר התמקד במשיכת בתי עסק אל העיר ובפיתוח מחדש של נכסי נדל"ן פנויים ולא-מנוצלים במטרה לעודד צמיחה כלכלית. במהלך כהונתו הגיעה העירייה להסכמה על בניית אצטדיון בייסבול עבור קבוצת הבייסבול מליגת ה-MLB "סינסינטי רדס". טרנר היה ראש העיר במהלך התכנון והבנייה של "מרכז שוסטר", שבבנייתו תמך בשל תרומתו להחייאת מרכז העסקים של דייטון. מרכז שוסטר הוא מרכז לאמנויות הבמה בשוכן במרכז העיר, המשמש בית למוסד תרבות כגון התזמורת הפילהרמונית של דייטון. טרנר השיק תוכנית בשם "ריהאבארמה" (Rehabarama) שמשכה אנשי מקצוע לנכסים היסטוריים בעיר. הוא אירח דיפלומטים ומנהיגים ממדינות העולם בעקבות חתימת הסכם דייטון. הוא נבחר מחדש לתפקידו ב-1997, אך בשנת 2001 הפסיד לריין מקלין, חבר הסנאט המדינתי של אוהיו, בפער בן שלושה אחוזים בלבד.

בבחירות 2002 נבחר טרנר אל בית הנבחרים של ארצות הברית אחרי שגרף 58% מקולות הבוחרים, בעקבות פרישתו של טוני הול הדמוקרט מהקונגרס משמונה בידי נשיא ארצות הברית ג'ורג' ווקר בוש לשגריר ארצות הברית בתוכנית המזון העולמית, בקרן הבינלאומית לפיתוח חקלאי ובארגון המזון והחקלאות. מוקדם יותר באותה שנה זכה טרנר במועמדות המפלגה הרפובליקנית כשהביס את רוי בראון עם 80% מהקולות. בבחירות הכלליות גבר טרנר על ראש הסגל לשעבר של טוני הול, ריק קארן, לאחר שקארן זכה במועמדות המפלגה הדמוקרטית. טרנר הסתייע באופן משמעותי מהחלוקה מחדש של מחוזות הבחריה באוהיו בעקבות מפקד האוכלוסין של ארצות הברית משנת 2000.

בשל הרקע העירוני שלו, ההתמקדות בפיתוח כלכלי מחדש של ערים, וכהונתו כראש עיריית דייטון, לא פעם תואר טרנר כ"רפובליקני עירוני". מתוך הכרה בעבודתו של טרנר בפיתוח עירוני, מינה דניס הסטרט, אז יושב ראש בית הנבחרים של ארצות הברית, את טרנר ליושב ראש קבוצת העבודה של "מצילים את ערי אמריקה" (Saving America's Cities). הקבוצה הוקמה כדי לעבוד עם ממשל הנשיא ג'ורג' ווקר בוש בנושאי פיתוח כלכלי של ערים שונות ברחבי ארצות הברית. בקונגרס ה-109 מונה לחבר הוועדה לענייני חיילים משוחררים של בית הנבחרים. באוקטובר 2008, חבר טרנר אל הגברת הראשונה של ארצות הברית לורה בוש, הסנאטורים הילרי קלינטון ופיט דומניצ'י ועמיתו בקונגרס בראד מילר בפעילות למען חקיקה דו-מפלגתית שתאשר לצמיתות שתי תוכניות מענקים לשימור היסטורי.

ביוני 2009 הציג טרנר הצעת תיקון לחוקת ארצות הברית ל"שימור הקפיטליזם באמריקה". ההצעה, שזכתה ל-104 נותני חסות בבית הנבחרים, שמה לה למטרה לאסור על הממשלה הפדרלית של ארצות הברית להחזיק מניות בתאגידים. התיקון לא קרם עור וגידים. טרנר התנגד לחוק הגנת החולה וטיפול בר השגה ופעל נגד העברת החוק משלב הוועדות אל מליאת בית הנבחרים. ב-1 באפריל 2015 הוביל משלחת דו-מפלגתית של חברי קונגרס לישראל, ובמסגרת ביקורו שם נועד עם נשיא מדינת ישראל ראובן ריבלין. בשנת 2018 מונה לחבר בוועדת המודיעין.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מייק טרנר בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32766297מייק טרנר (פוליטיקאי)