טרה (מחלבה)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
(הופנה מהדף מחלבת טרה)
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מחלבת טרה
נתונים כלליים
סוג תעשייה
מוטו להכניס טוב הביתה.
מייסדים שבעה רפתנים מנחלת יצחק
תקופת הפעילות 1942–הווה (כ־82 שנים)
מיקום המטה אזור התעשייה נועם
בעלות החברה המרכזית לייצור משקאות קלים
עובדים 360
 
http://www.tara.co.il

טרה הוא מותג של מחלבה שנוסדה בשנת 1942 בנחלת יצחק, ומשנת 2004 נמצאת בבעלותה של החברה המרכזית לייצור משקאות קלים. המחלבה מייצרת ומשווקת מוצרי חלב.

היסטוריה

מחלבת טרה ברחוב יגאל אלון תל אביב

"טרה אגודה יצרנית חקלאית שיתופית בנחלת יצחק" נוסדה ב-1942 על ידי קבוצה של שבעה רפתנים מנחלת יצחק. בתחילת דרכה שיווקה המחלבה חלב טרי לשתייה ברחבי תל אביב. במחלבה נוצרו עודפי חלב, אשר הביאו את המחלבה לייצור מוצרי חלב נוספים, כך גדלה וצירפה שישים ושלושה רפתנים נוספים מרחבי הארץ. הקבוצה החדשה רכשה חווה בשטח של 56 דונם בנחלת יצחק, רכשה מכונות והחלה בייצור סדיר של תוצרת חלב טרייה.

עם השנים התפתחה המחלבה, בנתה מערך הפצה גדול, הגדילה את נקודות המכירה, הגדילה את המפעל ורכשה מכונות פיסטור חדשות ומערכת ייצור מתקדמת.

בשנת 2004 נרכשה "טרה" על ידי החברה המרכזית לייצור משקאות קלים, זכיינית קוקה-קולה בישראל. שם המחלבה שונה למילקו תעשיות בע"מ, אך מוצריה ממשיכים להשתמש במותג "טרה".

באוגוסט 2007 רכשה מחלבת גלעד, שבשליטת "טרה", את הפעילות של "משק צוריאל"[1].

בשנת 2008 החלה "טרה" בשיווק מוצרי חלב תחת המותג "מולר", בזיכיון שקיבלה מחברת "מילר". מהלך זה בא בעקבות פעולות שיזמו בשנים קודמות שתי מתחרותיה הגדולות ממנה: שטראוס, שביססה בשוק את מוצריה של "דנונה" ותנובה, אשר הגיעה לרווחים ממכירות מוצרי המותג "יופלה"[2]. ביולי 2017 קיבלה טרה את הכשרות המהודרת של "בד"ץ העדה החרדית", שהוא מערכת הכשרות הפרטית הבולטת ביותר בישראל.

נתונים על החברה

סמלילים קודמים של "טרה"
הסמליל הראשון
סמליל בעיצוב ירום ורדימון
הסמליל עד שנת 2009
הסמליל עד שנת 2022

טרה מעסיקה כ-360 עובדים. כ-160 רפתות מספקות לה חלב בכמות של כ-135 מיליון ליטר בשנה.

החברה משווקת את מוצריה באמצעות ארבעה סניפי הפצה ומכירות הפרוסים בחיפה, שורק, ירושלים ובאר שבע. לרשות המחלבה עומד צי של כ-120 משאיות לחלוקה, המפיצות את מוצרי המחלבה בכל רחבי הארץ.

האתר המקורי של המחלבה, בשכונת נחלת יצחק התל אביבית, נמצא על קרקע שהפכה ליקרה במרוצת השנים. בשל כך, בקשה החברה סיוע ממשלתי להעברת המחלבה לפארק התעשיות נ.ע.ם. שבנתיבות, ואף קבלה אישור ממשלתי לתקציב של 35 מיליון דולר. ביולי 2013 הושלמה העברת המחלבה למחלבה החדשה בנתיבות. על הקרקע של המחלבה בנחלת יצחק צפויים להיבנות ארבעה מגדלי משרדים ומגורים[3].

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טרה בוויקישיתוף

הערות שוליים

הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

35578422טרה (מחלבה)