מועצה אזורית נוף הגליל

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

מועצה אזורית נוף הגליל הייתה מועצה אזורית באזור הגליל התחתון ועמק יזרעאל.

היסטוריה

המועצה הוקמה בשנת 1993 כמועצה אזורית ליישובים ערבים ובדואים, בעקבות החלטת ממשלת רבין השנייה על פיתוח המגזר הערבי בישראל. המועצה כללה את היישובים: ואדי אל-חמאם, עוזייר, רומאנה, רומת אל-הייב, סולם, כפר מצר, נין ודחי. זה הייתה המועצה האזורית הראשונה שהוקמה בישראל באופן בלעדי ליישובים ערבים, אם זאת לא היה בין יישוביה רצף טריטוריאלי. בין היישובים השטח היה משויך לעיריית עפולה, למועצה האזורית עמק יזרעאל, ולמועצה האזורית גלבוע[1].

בשנת 1999 מינה שר הפנים, נתן שרנסקי, ועדת גבולות, בראשות הגאוגרף יוסי בן-ארצי מאוניברסיטת חיפה, לבדיקת תחומי השיפוט של המועצה, עקב רצונם של היישובים הבדואים לקבוע מחדש את גבולות המועצה. הצורך בהקמת ועדת הגבולות התעורר לפני הבחירות המוניציפליות למועצות האזוריות במאי 1999, כאשר שלושה מהיישובים בדוויים: רומנה, עוזייר רומת אל-הייב, ביקשו שלא להיכלל בתחום המועצה האזורית נוף הגליל, ולהקים לעצמם מועצה עצמאית משלהם. היישובים פנו לבג"ץ, וביקשו ממנו שלא להשתתף בבחירות ולהקים מועצה נפרדת. בג"ץ המליץ על הקמת ועדה שתחליט לאן ישתייכו היישובים מבחינה מוניציפלית[2].

ב-1 בפברואר 2001, אימץ שר הפנים חיים רמון, את המלצת ועדת בן-ארצי לפצל את המועצה. המועצה פורקה ויישוביה התפצלו לשתי מועצות אזוריות מועצה אזורית בוסתאן אל-מרג' ולמועצה אזורית אל-בטוף[3].

ראשי המועצה

הערות שוליים

  1. ^ ראסם חמאיסי, הרשויות המקומיות הערביות : בין מאפיינים ייחודיים למאפיינים אוניברסליים, בתוך: "השלטון המקומי - בין המדינה, הקהילה וכלכלת השוק : כרך א", האוניברסיטה הפתוחה, רעננה, 2014
  2. ^ דליה טל, ‏מונתה ועדת גבולות שיפוט לישובים הבדוויים, באתר גלובס, 30 באוגוסט 1999
  3. ^ ועדת חקירה לגבולות: מועצה אזורית נוף הגליל תפוצל לשתי מועצות אזוריות, באתר גלובס, 1 בפברואר 2001
ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראל. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

28101927מועצה אזורית נוף הגליל