מגש אפייה
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
מגש האפייה (במקור בלטינית: Tegula; באיטלקית: Teglia) נקרא לפעמים גם מחבת אפייה) הוא כלי המשמש במטבח עוד מהתקופה של רומא העתיקה לבישול אוכל בתנור אפייה. הוא בדרך כלל מלבני או עגול בצורתו ויש לו קצוות נמוכים.[1] אלה העשויים ממתכת - נירוסטה, ברזל, אלומיניום - יכולים להיות מונעי הידבקות באמצעות ציפוי טפלון או כאלה שעשויים מנחושת; אלה מחרסינה או חרס מצופים באמייל מבפנים נחשבים גם לכלי אפייה.
אטימולוגיה
השם טגולה (tegula) הלטינית הפך באיטלקית ל-teglia (כלומר "להיות מכוסה"),[2] זאת בשל צורתה הגדולה והשטוחה עם קצוות מוגבהים קטנים של כלי האפייה.
סוגי מגשי אפייה
- מגש נפתח לפיצה הנפוצה גם לאפיית עוגות.
- הוא ניתן לפתיחה, כדי להקל על הוצאת המוצר האפוי. התחתית והרצועה שמתפקדת כקצה הם שני חלקים נפרדים. התחתית, שיכולה להיות חלקה או אפילו בצורת סופגניה, נכנסת לחריץ ברצועה הנפתחת, וחוסמת את התחתית בסגירה עם המחבר המתאים.
- מגשים חד פעמיים, הן מגשים/מחבתות אלומיניום קלי משקל, זולים, אך זמינים בצורות וביכולות רבות; כלים אלה מודפסים מיריעת אלומיניום דקה המאפשרת להשתמש בהם פעם או כמה פעמים.
- נון סטיק, עשוי אלומיניום עם ציפוי טפלון פנימי למניעת הידבקות מזון במהלך האפייה.
- מחבתות נחושת משומרות מסורתיות, כבדות מאוד, בצורתן עגולות, עם קצה מעוגל נמוך וטבעת לתלייה. הן משמשות לבישול ואפייה של מנות מסורתיות. כלים מצוינים, עתיקים מאוד ויקרים מאוד.
- לקינוחים יש כאלה המעוצבים בצורות ספציפיות הנדרשות להכנת הקינוחים השונים, עם שקעים רבים קטנים למאפים שונים כמו מאפינס או עוגיות מדלן.
בעשור האחרון יצאו לשוק גם מגשי אפייה מסיליקון.
ראו גם
הערות שוליים
37878344מגש אפייה