טרין (כלי)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טרין
Terrine
Terrine.JPG
סוג של טרין

הטריןצרפתית: Terrine) הוא למעשה כלי קיבול המשמש בסגנונות בישול. שם המאכל טרין בא משמו של הכלי. שם הכלי בא מהמילה הלטינית terrineus (עשוי מאדמה).[1]

מאפיינים

הכלי מיוצר מהחומר המרכיב אותו, חרס (טרקוטה) או חומר קרמי, ומגדיר שתי קטגוריות של חפצים שונים הן בשימוש והן בצורתם: הטרין המובן כקערה גדולה, שבתוכה אפשר ללוש דברים או שיכול לשמש להגשת סלט, וכן כקערת אפייה.

אפייה בטרין

במקור הוא מצרפת, ונמצא בשימוש בתנור אפייה מאז המאה ה-15.[2] זהו כלי קיבול המשמש לבישול, עשוי קרמיקה מזוגגת, חרסינה, חומר קרמי אחר וחרס. החומרים צריכים להיות באיכות טובה שחייבים להיות בעלי עמידות סבירה לטמפרטורות גבוהות ולשינויים תרמיים פתאומיים. בצורתו הטרין עגול או אליפסה, עם תחתית שטוחה ודפנות אנכיים גבוהים למדי, ניתן לצייד אותו בידיות המשולבות בגוף, עשויות מאותו חומר וגם במכסה. טריני זכוכית, שאינם נפוצים במיוחד, עשויים מפיירקס.

הוא נבדל מכלי אפייה קרמי בשל ממדיו הקטנים יותר, הקצוות הגבוהים יותר והאפשרות למכסה. הוא משמש באופן מסורתי לבישול פטה ותבשילי בשר אחרים הנקראים על שמו טרינים.

יש טרינים נטורליסטיים מסקרנים, בצורת חיה (ברווז, תרנגולת, אווז, חזיר בר), או בצורת ירק (כרוב, ארטישוק, שומר, דלעת), המצביעים על המרכיב העיקרי שהכלי משמש להכנתם. הטרינים המיוצרים בבאסנו ובשטרסבורג הם מפורסמים.

ראו גם

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0