מאלגה (יין)

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
מאלגה
Málaga (vino)
יינות מלאגה שונים

יין מלאגהספרדית: Málaga (vino)) הוא יין מחוזק מתוק שמקורו בעיר הספרדית מאלגה ועשוי מענבי פדרו חימנז (Pedro Ximénez) ומוסקט.

מאפיינים

מרכז הייצור של מלאגה הוא Sierra de Almijara, יחד עם Antequera, Archidona, San Pedro Alcantara, Velez Malaga ו-Competa, באזור היין הספרדי של Malaga DOP (כלומר כינוי מקור מוגן). היסטוריית ייצור היין במלאגה ובהרים הסמוכים היא מהעתיקות באירופה. עם זאת, כמו רבים מיינות הקינוח הגדולים בעולם, הביקוש ירד באופן דרמטי במאה ה-20 והחשש היה כי יין זה ייכחד בקרוב. לאחרונה חלה עלייה בעניין ביינות מתוקים, ויינות מלאגה מוצאים את מקומם על הבמה העולמית.

כפרי היין העיקריים של כינוי מקור מוגן זה כוללים את Frigiliana ו-Vélez. ישנם זנים אדומים ולבנים רבים שגדלים, אך היחידים המשמשים ליינות קינוח הם כאמור פדרו חימנז ומוסקט.[1]

סוגים

מלאגות מגיעות באופן קלאסי בשלוש הבחנות כינוי מקור (denominación de origen):[2]

  • מלאגה (בעיקר יינות לבנים מתוקים)
  • סיירה דה מלאגה (יינות לבנים, ורודים ואדומים)
  • פסאס דה מלאגה (צימוקים)

יינות ליקרים, 15% בחוזק. וב-22% בחוזק. יינות ללא תוספת אלכוהול, ביניהם מתוקים טבעיים, מ-13% בחוזק. עשויים מענבים בשלים מדי.

יישון

הכינויים ותקופת יישון ממוצעת:

  • Málaga Pálido (חיוור), 0 חודשים יישון
  • Málaga, מגיל 6 עד 24 חודשים
  • Málaga Noble, מגיל שנתיים עד שלוש
  • Malaga Añejo, מ-3 עד 5 שנים
  • Malaga Trasañejo, מעל 5 שנים

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא מאלגה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ "The Museum of wine Malaga". אורכב מ-המקור ב-2015-07-10. נבדק ב-2011-11-10.
  2. ^ "Wines of Malaga | Winemaking in Malaga | Andalucia.com". www.andalucia.com (באנגלית בריטית). 8 במאי 2013. נבדק ב-2016-07-25. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

מאלגה (יין)37801739Q1434993