מאזה מניקה
מאכלים | |
---|---|
סוג | פסטה |
מטבח | איטלקי |
מוצא | איטליה |
מאזה מניקה (באיטלקית: Mezze Maniche; מילולית: "שרוולים קצרים") היא פסטה שמקורה בצפון איטליה. אפשר לשלב אותה עם ירקות, בשר, מאכלי ים ואפילו בסלט פסטה.
צינורות יבשים של מאזה מניקה בדרך כלל מחורצים והם כחצי מהגודל של ריגטוני.
באופן המסורתי
ישנו מתכון מפיאצ'נצה שבאמיליה-רומאניה למאזה מניקה טרייה. שם, היא נקראת "mezze maniche dei frati" שמשמעותה היא "שרוולים של נזירים".
היא מבושלת בציר ומוגשת באופן מסורתי בערב חג המולד.[1]
מנות
באזורי צפון איטליה נוטים להעדיף רטבי שמנת קלים המכילים יותר ירקות ופירות ים מאשר בשר. אנשים בצפון איטליה רואים במאזה מניקה יותר "כפסטה קיצית" ולכן היא מלווה בדרך כלל ברוטב פסטה קליל. דרך נפוצה לאכול את הסוג הזה של פסטה היא עם רוטב שמנת קל, גבינתי ופטריות מוקפצות.[2]
ניתן להגיש מאזה מניקה עם רטבים מפורסמים כמו "קרבונרה" "אמטריצ'יאנה" (אנ') "גריצ'ה"(אנ') ו"ארביאטה" (אנ')
ראו גם
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Jacqui, Mezze Maniche Pasta (half-sleeves), The Pasta Project, 27 בפברואר 2019 (באנגלית)
- ^ Mezze Maniche | Supermarket Italy, supermarketitaly.com
36354774מאזה מניקה