ליקר אתרוגים
קפיצה לניווט
קפיצה לחיפוש
סוג | ליקר |
---|---|
אחוז אלכוהול | 30%–40% |
מוצא | יוון |
טעם | אתרוג |
ליקר אתרוגים הוא סוג של ליקר לימון המיוצר בעיקר באי היווני נקסוס ובישראל. הוא עשוי מהפרי והעלים של עץ האתרוג, הדומה לעץ הלימון, אך חזק יותר ומעט שונה בטעמו.
ליקר אתרוגים מגיע בשלושה סוגים. הזן הירוק מתוק יותר ומכיל פחות אלכוהול. הזן הצהוב הוא החזק ביותר, ויש בו הכי פחות סוכר. ליקר אתרוגים בהיר מאזן ביו התכונות.
המשקה היה אופנתי לזמן קצר בתחילת שנות ה־80. כיום הליקר לא נפוץ מחוץ לנקסוס, בגלל מחסור בעצי אתרוג.
בישראל, בה מגדלים עצי אתרוג רבים, ישנן חברות ואנשים פרטיים המכינים ליקר אתרוגים.[1][2][3] לפי פסק של רבנים, מותר להכין את הליקר גם מאתרוגים שקיימו בהם את מצוות ארבעת המינים.[4]
ראו גם
קישורים חיצוניים
- האתר הרשמי של האי נקסוס
- האי נקסוס
- הציטרון בנקסוס, מאת Greek Travel
- הציטרונים של נקסוס
- כפר חלקי של נקסוס
- יוון 9 - קורינה מילר, קייט ארמסטרונג, מייקל סטמאטיוס קלארק, כריס דליסו - גוגל ספרים
- מילון מזון ותזונה - דוד א' בנדר - גוגל ספרים
הערות שוליים
- ^ המאתרג: מעדיף את האתרוגים הפגומים, באתר כלכליסט, 19 בספטמבר 2021
- ^ ליקר אתרוגים, נבדק ב-2022-09-28
- ^ הכנת ליקר אתרוגים חלק ראשון, נבדק ב-2022-09-28
- ^ האם מותר להכין ליקר אתרוגים, באתר מכון התורה והארץ
34875089ליקר אתרוגים