לחם קארי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לחם קארי
Curry Bread
מאכלים
מטבח יפני
אזור מוצא אסיה
מוצא יפןיפן יפן
מרכיבים עיקריים קמח, מים וקארי

לחם קארייפנית: カレーパン; תעתיק: karē pan; באנגלית: Curry Bread) הוא לחם אפוי או מטוגן הממולא בקארי ונפוץ ביפן[1].

לחם הקארי מורכב מקמח קארי ומים, כאשר אלה הופכים לבצק ממלאים אותו בקארי ולבסוף ניתן לאפות או לטגן בשמן עמוק כך שיראה כמו סופגנייה.

היסטוריה

לחם הקארי הופיע לראשונה בטוקיו בשנת 1927 במסעדה מערבית בשם קאטלאה (Cattlea), כאשר בעלי המסעדה ניסה להכין לחם מערבי בטיגון עמוק[2].

הלחם נחשב למאכל פופולרי ביפן וניתן למצוא אותו במאפיות, סופרמרקטים וחנויות נוחות.

לחם אינו מאכל יפני מסורתי, אך הפך לנפוץ במאה ה-19.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לחם קארי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ How Bread Came to Japan: A Brief History of Japanese Bread | LIVE JAPAN travel guide, LIVE JAPAN (באנגלית)
  2. ^ Condé Nast, Japanese Curry Bread, a Food Fit for Quarantine, The New Yorker, ‏15 באפריל 2020 (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32130808לחם קארי