לולולמון אתלטיקה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.

ערך ללא מקורות
בערך זה אין מקורות ביבליוגרפיים כלל, לא ברור על מה מסתמך הכתוב וייתכן שמדובר במחקר מקורי.

אנא עזרו לשפר את אמינות הערך באמצעות הבאת מקורות לדברים ושילובם בגוף הערך בצורת קישורים חיצוניים והערות שוליים.
אם אתם סבורים כי ניתן להסיר את התבנית, ניתן לציין זאת בדף השיחה.


Lululemon Athletica
נתונים כלליים
סוג חברה ציבורית
תקופת הפעילות 1998–הווה (כ־26 שנים)
משרד ראשי ונקובר, קנדה
עובדים 19,000 (2020)

לולולמון אתלטיקה היא חברת הלבשת שבסיסה בוונקובר. היא נוסדה בשנת 1998 כחברת מכנסי יוגה ולבושי יוגה אחרים, והתרחבה למכור גם בגדי ספורט ואביזרי ספורט. לחברה 491 חנויות בינלאומיות וגם אתר אינטרנט.

היסטוריה

לולולמון נוסדה בשנת 1998 על ידי צ'יפ וילסון בוונקובר, כאשר החנות העצמאית הראשונה שלה נפתחה בנובמבר 2000.

ההנפקה הראשונית של החברה הייתה ביולי 2007, וגייסה 327.6 מיליון דולר על ידי מכירת 18.2 מיליון מניות. כריסטין דיי, הנשיאה לשעבר של סטארבקס, הפכה למנכ"לית בשנת 2008.

בשנת 2013 רשמה החברה את הופעתה השלישית ברציפות ברשימת החברות הצומחות הכי מהר של פורצ'ן. בדצמבר 2013 הודיע ​​המייסד צ'יפ ווילסון על פרישתו כיו"ר וכי נשיא נעלי TOMS, לורן פוטדווין, יהפוך למנכ"ל.

בשנת 2014 פתחה לולולמון את החנות הראשונה שלה באירופה, חנות דגל בקובנט גארדן, לונדון. בפברואר 2015 הודיע ​​ווילסון כי הוא מתפטר מהדירקטוריון, וכי מייקל קייסי, לשעבר מנהל הדירקטוריון, יחליף אותו. בשנת 2018, לורן פוטדווין התפטר מתפקידו כמנכ"ל ומדירקטוריון החברה בשל התנהגות בלתי הולמת.

בשנת 2019 הכריזה לולולמון על השקעה ב- Mirror, סטארט-אפ כושר שמוכר מראה אינטראקטיבית עם מצלמה ורמקולים לאימונים בבית. החברות תכננו ליצור תוכן חדש למכשיר, החל משיעורי מדיטציה. ביוני 2020 הכריז לולולמון על עסקה בהיקף של 500 מיליון דולר לרכישת Mirror, תוך ניצול מגמה הולכת וגדלה של אנשים שעושים אימונים וירטואליים בבית במקום ללכת לחדר כושר בשל מגפת הקורונה.

שיווק

לולולמון, שידועה במקור בלבוש יוגה לנשים, בשנת 2019 צמח על ידי רכישת לקוחות גברים נוספים, התאמת המוצר והאסטרטגיות השיווקיות שלו בהתאם, ומתכננת להגביר את המודעות למותג בקרב גברים. על החברה נאמר כי היא משתמשת ב"שיווק גרילה הוליסטי ", במטרה לגרום ללקוחות להרגיש שעל ידי לבישת בגדי לולולמון הם חלק מקהילה גדולה יותר. לולולמון משתמשת במדיה החברתית כולל פייסבוק, טוויטר ואינסטגרם כאחת משיטות השיווק העיקריות של החברה ומוצריה. לולולמון יש גם "קולקטיב זיעה" שלו המאפשר למדריכי כושר לקבל 25% הנחה על ההזמנה.

מחלוקות

פרסום שקרי

בנובמבר 2007 דיווח ה"ניו יורק טיימס "כי לולולמון טענה טענות כוזבות בנוגע למוצר הבגדים שלה Vitasea; המשרד טען כי הבגדים העשויים מאצות מספקים "יתרונות אנטי דלקתיים, אנטיבקטריאליים, מעניקים לחות וגמילה" אך בדיקות מעבדה לא הצליחו למצוא הבדלים משמעותיים ברמות המינרלים בין כותנה רגילה של חולצת טריקו לבין בד Vitasea. לאחר מכן נאלצה לולולמון להסיר את כל טענות הבריאות ממוצריה המבוססים על אצות ים המשווקים בקנדה, בעקבות דרישה של סוכנות פיקוח קנדית, לשכת התחרות בקנדה.

איכות מוצר

בשנת 2013, חלק מהלקוחות התלוננו כי הבגדים באיכות ירודה, כאשר חלק מהפריטים "שקופים מדי", עם חורים ומופיעים להתפרק לאחר מספר שימושים. בדצמבר 2010 נזכר לולולמון בכמה מהשקיות הרב פעמיות של החנות שיוצרו בסין מפוליפרופילן, על סמך דיווחים על רמות עופרת גבוהות. בשנת 2013 נזכרה לולולמון במכנסי היוגה השחורים שהיו שקופים ודקים מדי, שהסתכם בכ -17% מכל מכנסי הנשים שנמכרו בחנויותיו, השפיע על תוצאותיה הכספיות. ההפסד הכספי והנזקים שנגרמו למותג הביאו לעזיבה הכפויה של מנהל המוצר הראשי של החברה, שרי ווטרסון, ושל מנכ"ליתו, כריסטין דיי.

הצהרות המייסד

המייסד צ'יפ וילסון מסר הצהרות רבות שנויות במחלוקת. בראיון שנערך בשנת 2004 לעג וילסון להגייה היפנית של שם החברה.

בשנת 2013 הוא אמר כי החברה לא ייצרה בגדים לנשים בגודל פלוס כי זה היה יקר מדי. במאמץ להסיר סילוק מוגזם בבגדי המותג, הוא האשים כמה לקוחות בלבישת בגדיו של לולולמון בצורה לא תקינה או בכך שצורות הגוף לא תואמות את בגדיו. בראיון לבלומברג TV בשנת 2013, הוא ציין כי כמה גודלי גוף של נשים לא מתאימות לבגדי המותג. הטיים כינה את ההערות "שיימינג שומן".

הערות כגון אלה הביאו על פי הדיווחים להתפטרותו של וילסון כיו"ר. ביוני 2016 פרסם וילסון מכתב גלוי לבעלי המניות בו נאמר כי החברה "איבדה את דרכה" וויתרה על נתח שוק לנייקי ואנדר ארמור, לאחר שנשללה ממנו ההזדמנות לדבר בישיבות השנתיות של החברה. מאז, וילסון השתמש באתר האינטרנט שלו "Elevate Lululemon" כדי לבקר את המותג והעסק.

מחלוקות משפטיות

בשנת 2012 הגישה לולולמון תביעה נגד קלווין קליין והספק G-III Apparel Group בגין הפרת שלושה פטנטים עיצוביים שלה למכנסי יוגה. התביעה הייתה יוצאת דופן במידה מסוימת מכיוון שהיא כללה מעצב המבקש לאשר הגנה על קניין רוחני בלבוש באמצעות זכויות פטנט. התיק הוכרע מחוץ לבית המשפט באותה שנה.

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לולולמון אתלטיקה בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32107308לולולמון אתלטיקה