לולה קבב

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לולה קבב
Lülə Kabab
מאכלים
סוג בשר
מטבח אזרי
אזור מוצא קווקז
מוצא אזרבייג'ןאזרבייג'ן אזרבייג'ן
אופן הגשה חם
מרכיבים עיקריים בשר טחון

לולה קבבאזרית: Lülə Kabab) הוא מאכל אזרי העשוי מבשר בקר או מבשר כבש ונחשב לנפוץ במדינות הקווקז ומרכז אסיה[1].

המאכל מורכב מבשר בקר או כבש המעורבבים יחד עם שומן ונצלים על רוטיסרי אנכי[2].

נהוג להגיש את המאכל חם כשהוא בליווי תבלין סומאק, פלפל חריף, ירקות טריים, לוואש ויוגורט.

למאכל גרסאות שונות ומלבד הגרסה האזרית, קיימת גרסאות שונות נפוצות בעיקר בארמניה, קזחסטן וקירגיזסטן[3][4].

פירוש השם "לולה" נגזר מהמילה הערבית "לולו" שפירושה "צינור" או "צורת גליל", המתארת את צורת הבשר על השיפוד.

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לולה קבב בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Sheryl Julian Globe Staff, September 23, 2014, 6:00 p m Share on Facebook Share on TwitterView Comments, Noor’s Armenian specialties are made with care - The Boston Globe, BostonGlobe.com (באנגלית אמריקאית)
  2. ^ Dwin – DW – 05/24/2017, dw.com (באנגלית)
  3. ^ Azernews.Az, Explore amazing diversity of Azerbaijani food, Azernews.Az, ‏2018-08-29 (באנגלית)
  4. ^ Jeanne Jacob, Michael Ashkenazi, The World Cookbook for Students, Greenwood Press, 2006, מסת"ב 978-0-313-33454-2. (באנגלית)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

39126214לולה קבב