לוואש

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
לוואש
לוואשי
לוואשי
מורשת תרבותית בלתי מוחשית מורשת תרבותית בלתי מוחשית של אונסק"ו
מדינה טורקיה, אזרבייג'ן, איראן, קזחסטן וקירגיזסטן
מזהה 01181
שנת הכללה 2016

לוואשיארמנית: լավաշ, טורקית ואזרית: lavaş, פרסית: لواش, בגאורגית: ლავაში) הוא לחם עגול ודק הידוע במטבח הקווקזי במדינות: ארמניה, גאורגיה, טורקיה, אזרבייג'ן ואיראן.

בצק הלוואשי העגול מוצמד לצידו הפנימי של התורנה[1], כאשר השותי מוצמד לחלקו העליון של התנור. הלחם נאפה על צד אחד בלבד.

במנהגי החתונה של יהודי גאורגיה במזרח גאורגיה היה נהוג לשלוח לוואשי לכל משפחה שהוזמנה למסיבה בשבת שלפני החתונה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא לוואש בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ תוֹרנֶה הוא תנור אבן בצורת באר עם תחתית המשמשת לאפיית לחמים במטבח הגאורגי
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.