כמאלפשה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
כמאלפשה
Kemalpaşa Tatlısı
Kemalpaşa Dessert.jpg
מאכלים
סוג קינוח
מטבח טורקי
מוצא טורקיהטורקיה טורקיה
אופן הגשה חם

כמאלפשהטורקית: Kemalpaşa Tatlısı, מילולית: ממתק כמאלפשה) הוא קינוח טורקי מסורתי ומתוק העשוי מכדורי בצק עם גבינה ומצופה בסירופ סוכר[1].

הקינוח מורכב מגבינה, ביצים, קמח, סולת, סוכר ומים, שאותם מערבבים יחד, יוצרים כדורים קטנים ואופים[2].

נהוג להגיש את הקינוח כשהוא חם ובליווי שמנת או גלידה.

מקורו של הקינוח הוא מהעיר בורסה אשר במחוז מוסטפא כמאלפשה, טורקיה.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא כמאלפשה בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ Turkish Dessert with Kemalpasa, A Better Whey, ‏2017-07-10 (ב־American English)
  2. ^ מאת רות אוליבר, עוגיות טורקיות מבצק גבינה: כּמאלפּאשה (kemalpasa) | השולחן, באתר עוגיות טורקיות מבצק גבינה: כּמאלפּאשה (kemalpasa) | השולחן, ‏2019-11-19
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0