כל אנשי הקמפיין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש

כל אנשי הקמפיין הוא סרט תיעודי שביימה ענת גורן במהלך מסע הבחירות לכנסת ה-17. הסרט התמקד במסעי הבחירות של שלוש המפלגות הגדולות, קדימה, העבודה והליכוד, בארבעת החודשים שהובילו לבחירות, ובמיוחד באופן שבו מנסים פוליטיקאים ויועצים לעצב את סדר היום התקשורתי במהלך מסע הבחירות.

שמו של הסרט הוא פרפרזה לסרט האמריקני "כל אנשי הנשיא" משנת 1976, העוסק בחשיפת פרשת ווטרגייט אחרי בחירות 1972 בארצות הברית, אף כי הקשר בין הסרטים מתמצה בשמם. הסרט שודר אחרי הבחירות בערוץ 10 וזכה לתהודה תקשורתית וציבורית רחבה.

ייחודו העיקרי של "כל אנשי הקמפיין" היה בגישה שהצליחה גורן להשיג לאחורי הקלעים של המפלגות המובילות, ובמיוחד לאופן שבו יועצי פרסום ותקשורת מכתיבים את סדר היום של הפוליטיקאים ושל כלי התקשורת. בין השאר, מציג הסרט פוליטיקאים מובילים המדקלמים את המסרים התקשורתיים שאותם יצרו יועצים. נוסף על־כך, חשף הסרט את המתחים הרבים שהתעוררו במהלך מסע הבחירות, ואת מעורבותם הרבה של גורמים שאינם בעלי מעמד רשמי במפלגות בעיצובו.

אף שהסרט לא היה תיעוד ראשוני של אחורי הקלעים של מסעי בחירות בישראל (קדמו לו, לדוגמה, הספר "מכירת הליכוד" של אלכס אנסקי (על בחירות 1977) וכמה סדרות שיצר חיים יבין על מסעי בחירות קודמים), הוא הצליח לעורר סערה ניכרת בחושפו את תלותם של הפוליטיקאים ביועצי תדמית ובחירות כדוגמת אייל ארד וראובן אדלר, ואת תפישתם של האחרונים את עצמם ואת העדפותיהם כעומדים במרכז מסע הבחירות.

קטע מהסרט, שבו איל ארד מתנסח בבוטות נגד בנימין נתניהו, זכה לאזכורים רבים בכלי התקשורת וברשתות החברתיות. בקטע זה אומר ארד: "אני רוצה להוריד אותו לגמרי, הוא מדמם במים, נשים לו את הרגל פה ונלחץ, זה הופך להיות הספורט הלאומי עכשיו, יש פה הזדמנות לפרק לו את האמ-אמא של האמא שלו".[1]

הסרט נערך על ידי טלי קורין שערכה עם ענת גורן גם את סרטה הקודם "ג'ובניקים במשימה של פעם בחיים".

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0