ישיבה תיכונית נווה

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
ישיבה תורנית נווה
לוגו הישיבה
לוגו הישיבה
ישיבה תיכונית
השתייכות ישיבות הקו, חינוך ממלכתי דתי, עליית הנוער
תקופת הפעילות 2008–הווה (כ־16 שנים)
מייסדים הרב אסף נאמבורג
התמחות לימודי קודש מורחבים
מגמות אקולוגיה
שכבות לימוד ט'-י"ב
מספר כיתות 5
בעלי תפקידים
מנהל אמיתי הורוביץ
ראש הישיבה התיכונית הרב אסף נאמבורג
באחריות מועצה האזורית אשכול
תלמידים
כ-150
שונות
ספרים ואמונתך בלילות
מיקום
מיקום מושב נווה

ישיבה תיכונית תורנית נווה היא ישיבה תיכונית במתכונת פנימייה מלאה השוכנת במושב נווה שבמועצה האזורית אשכול. הישיבה הוקמה בשנת 2008 במושב יבול שבחולות חלוצה על ידי הרב אסף נאומבורג, שהיה קודם לכן מחנך בישיבה התיכונית בדימונה. בשנת 2010 עברה הישיבה למקומה הנוכחי. בישיבה לומדים, נכון ל-2018, למעלה מ-150 תלמידים המחולקים לחמש כיתות.

מלבד הרב נאומבורג, שהוא גם הר"מ של השמינית, מלמדים בישיבה הר"מים הרב עודד קפלן, הרב חננאל פאטשינו, הרב אריאל איגרא (רב היישוב שלומית) והרב ישראל אלדד. הרב שמואל ידלר הוא סגן ראש הישיבה ומרכז סדר צהרים.

סדרי הלימוד והחופשות

יום הלימודים בישיבה מתחלק לשלושה חלקים:

בימי חמישי בערב מתקיים בישיבה 'משמר', אשר בו חוזרים התלמידים על החומר הנלמד בגמרא במשך השבוע ונבחנים עליו.

מדי יום מתקיימת שיחה של הרב אסף נאומבורג, ראש הישיבה, בענייני אמונה ומוסר. על בסיס שיחות אלו נערך על ידי תלמידי הישיבה הספר 'ואמונתך בלילות'. נלמדים גם שיעורים נוספים בענייני אמונה ויראת ה', מתוך הגישה האמונית שמבית מדרשו של הרב אברהם יצחק הכהן קוק.

כל שבת שלישית מתקיימת בישיבה 'שבת ישיבה'. סדרי החופשות של הישיבה שונים מעט משל ישיבות תיכוניות אחרות ודומות יותר לשל ישיבות תורניות, הן מסיבות אידאולוגיות והן בגלל המרחק הרב של הישיבה מבתיהם של רוב התלמידים. תאריכי החופשות נקבעים על פי לוח השנה העברי. חופשת הקיץ מתחילה בי"ז בתמוז ונגמרת בסביבות א' באלול. חופשת סוכות מתחילה למחרת יום הכיפורים ונגמרת בסביבות א' בחשוון. חופשת חנוכה דומה לשאר מוסדות הלימוד, וחופשת פסח מתחילה בה' ניסן ונגמרת לפני יום הזיכרון לשואה בכ"ז ניסן.

התפתחות ובנייה

עם הקמתה בשנת 2008, שכנה הישיבה במבנים זמניים במושב יבול, כ-5 ק"מ ממיקומה הנוכחי. בשנת 2010 עברה הישיבה לקראוונים בסמוך לבניין הכיתות שהוחל בבנייתו באותם הימים, במושב נווה, שהיה אז בשלבי בנייה. בשנת 2011 נכנסה הישיבה לבניין הכיתות החדש. באמצע שנת 2012 נכנסו התלמידים לבניין הפנימיות החדש, אשר בו 22 חדרים. בשנת 2014 הוכרה הישיבה כמוסד חינוכי המקבל תמיכה מעליית הנוער. הישיבה נמצאת בפיקוח של המחוז החרדי. בשנת 2016 חנכה הישיבה את בניין הקבע של חדר האוכל ובית המדרש, ובכך השלימה מעבר של כל המבנים למבני קבע, מלבד מגורי כיתה י'. כל המבנים מוגנים מפני טילים, מפאת הימצאותה של הישיבה באזור עוטף עזה. בשנת 2018 קיבלה הישיבה שתי כיתות למחזור החדש, ולצורך כך הורחב בניין הכיתות. בהמשך אותה שנה הוחלט לא לפתוח שתי כיתות בשנה העוקבת.

קישורים חיצוניים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0