יעקב ג'יי לביא

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
אין תמונה חופשית

יעקב (ג'יי) לביא (נולד בשנת 1952) הוא מומחה לכירורגיית לב-חזה, פרופסור מן המניין בפקולטה לרפואה באוניברסיטת תל אביב. הקים ומנהל את היחידה להשתלות לב, סגן מנהל המחלקה לניתוחי לב במרכז הרפואי שיבא בתל השומר, ויו"ר ועדת השתלות הלב והראות במרכז הלאומי להשתלות.[1]

ביוגרפיה

לביא בן של אב ניצול שואה. סרן במילואים, הוא בוגר בהצטיינות של הפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל אביב. סיים התמחות בניתוחי לב וחזה במרכז הרפואי שיבא. התמחה בתחום השתלות הלב והלב המלאכותי במרכז הרפואי של אוניברסיטת פיטסבורג, ארצות הברית.

לביא הקים בשנת 1991 את היחידה להשתלות לב במרכז הרפואי שיבא ומשמש מאז כמנהלה. עד כה בוצעו במסגרתה כ-300 ניתוחי השתלת לב.[2]

בשנת 1994 השתיל לביא לראשונה בישראל לב מלאכותי כגשר להשתלת לב ומאז הושתלו ביחידה בראשותו למעלה מ-150 חולים במגוון חלופות לב מכניות, הן כגשר להשתלת לב והן כתחליף קבוע להשתלה. בשנת 2001 ביצע השתלה ראשונה מסוגה בעולם של חלופה מכנית חדשנית ללב, לאחר שהיה שותף לצוות הפיתוח שלה במסגרת התמחותו במרכז השתלות הלב בפיטסבורג.

אקדמיה

לביא מכהן כפרופסור מן המניין בחוג לכירורגיה בפקולטה לרפואה של אוניברסיטת תל אביב.[3]

פרסם למעלה מ-100 מאמרים בספרות הרפואית, פרקים בספרים בתחום ניתוחי הלב, השתלות הלב והאתיקה של השתלות האיברים, וכן ספר מקיף בנושא בעיות קרישת דם בניתוחי לב.[4]

התוכנית להשתלות איברים

בשנת 2005 יזם לביא והציע את התוכנית של מתן קדימות בתור להשתלות איברים למועמדים להשתלה שיהיו חתומים ותיקים על כרטיס התורם, ופעל בשיתוף עם משרד הבריאות וועדת הבריאות של הכנסת להכללתה בחוק השתלות האיברים שהתקבל בשנת 2008.

בנוסף יזם לביא את הסעיף הייחודי בחוק ההשתלות הישראלי האוסר מימון ביטוחי של השתלות איברים בחולים ישראלים המתבצעות בארצות בהן מתקיים סחר באיברים או נטילת איברים בניגוד לכללים האתיים הבינלאומיים.

לביא כיהן כיו"ר האיגוד הישראלי לכירורגיית לב וחזה וכנשיא החברה הישראלית להשתלות איברים של ההסתדרות הרפואית.

לביא חבר במועצה הלאומית למחלות לב, נציג ישראל בוועדת המעקב הבינלאומית אחר יישום הצהרת איסטנבול כנגד סחר באיברים וחבר בוועד המייעץ של ארגון הרופאים הבינלאומי כנגד נטילת איברים בכפייה.

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

  1. ^ פרופ' יעקב לביא בית חולים תל השומר
  2. ^ תומר ולמר, לראשונה בישראל: מושתלת לב ילדה זוג תאומות בריאות, באתר nrg‏, 25 ביולי 2010
  3. ^ פרופ' יעקב ג'יי לביא אוניברסיטת תל אביב
  4. ^ פרופ' יעקב (ג'יי) לביא, באתר ynet, 4 בנובמבר 2003
Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0