יוסי מימן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יוסי מימן
פטירה 9 באוקטובר 2021

יוסי מימן (7 בפברואר 19469 באוקטובר 2021) היה איש עסקים ומיליארדר[1] ישראלי.

ביוגרפיה

יוסי מימן נולד במחנה עקורים בגרמניה להורים ניצולי השואה מפולין. גדל בפרו, שאליה היגרה משפחתו כשהיה ילד. למד לתואר ראשון בכלכלה באוניברסיטת אל-פאסו שבטקסס ולתואר שני באוניברסיטת קורנל שבמדינת ניו יורק. בתום לימודיו בארצות הברית שב לפרו. עבד בחברת הנפט אקסון מוביל ובסיטי בנק, ובשנת 1971 עלה לישראל.

בניגוד לפרסומים באמצעי תקשורת, מימן מעולם לא שירת ב"מוסד", אלא נענה לעזרה שביקשו ממנו כאשר כבר היה איש עסקים. עבד בחברת הדלק סונול. בשנת 1975 ייסד את חברת "מרחב" העוסקת בפיתוח, מימון וניהול פרויקטים בחקלאות, תקשורת, תחבורה, גז ונפט. לקבוצה פעילות עִסקית במזרח התיכון, בחבר המדינות, בסין, בדרום ומרכז אמריקה, ובאירופה. מימן שימש כקונסול כבוד של טורקמניסטן ועד 2015 כיהן גם כקונסול כבוד של פרו בישראל.

מימן כיהן כנשיא וכיו"ר מועצת המנהלים של קבוצת חברות "מרחב" (בה עבד כסגן נשיא בשנים 2011-1990 ד"ר נמרוד נוביק, יועצו לשעבר של שמעון פרס, ועבד שבתאי שביט, לשעבר ראש המוסד - שעם שניהם הגיע לסכסוך כספי[2][3]). היה יו"ר מועצת המנהלים ונשיא ומנכ"ל "אמפל - אמריקן ישראל קורפוריישן". באמצעות החברות מרחב ואמפל שלט מימן בכ-20.5% מספקית הגז המצרית "EMG". הוא כיהן גם כיו"ר מועצת המנהלים של ערוץ 10.

ב-2003 היה מעורב בהדחתו של שר התשתיות יוסף פריצקי בממשלת שרון, לאחר שפריצקי התנגד לחתימת ההסכם בין חברת החשמל לחברת EMG לרכישת גז טבעי ממצרים, והמליץ לרכוש מחברת בריטיש גז.

ב-2014 התגלה כחולה בשחמת הכבד, הצליח לעבור השתלת כבד למרות גילו הגבולי.[4]

ב-2017 נקשר שמו של מימן לפרשת שחיתות ושוחד בפרו, והוא הואשם בעיתונות הפרואנית ששיחד את הנשיא הפרואני אלחנדרו טולדו.[2] בין השאר נטען כי הנשיא טולדו קיבל שוחד בהיקף של כ־20 מיליון דולר מחברת הבנייה הברזילאית אודרברכט, וזאת כדי לקדם את האינטרסים העסקיים שלה במדינה. על פי החשד, אודרברכט השתמשה ביוסי מימן כמתווך להעברת כ־11 מיליון דולר מכספי השוחד.

מנישואיו הראשונים למרים, אדריכלית, נולדו למימן שני בנים ובת, אשת הטלוויזיה ופעילת השמאל נועה מימן. ב-2006 נישא לעורכת הדין הלית בן-ישראל. התגורר בהרצליה פיתוח. נפטר ב-9 באוקטובר 2021.[5]

מבנה אחזקותיו

קישורים חיצוניים

הערות שוליים

Logo hamichlol 3.png
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0