יונה גודמן

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
יונה גודמן
לידה ה'תש"ך (גיל: 65 בערך)
ארצות הברית
מקום פעילות ישראל
השתייכות ציונות דתית
תפקידים נוספים

הרב ד"ר יונה גודמן (נולד בשנת ה'תש"ך, 1960) הוא איש חינוך ישראלי, לשעבר מזכ"ל תנועת בני עקיבא וכיום מנהל חינוכי של מרכז ישיבות ואולפנות בני עקיבא.

קורות חייו

גודמן נולד בארצות הברית ובמהלך שנות ה-70 עלה לישראל. גדל בחיפה. בין השנים 19901993 שימש ראש מחלקת הדרכה של בני עקיבא. בשנים 19972000 שימש כמזכ"ל תנועת הנוער בני עקיבא. היה חבר בעמותת אל עמי העוסקת בחינוך לאמונה והפצת היהדות לציבור הרחב.

כמו כן, עבד במרכז מהו"ת (מרכז היערכות להתמודדות בחירום) ישראל, שם ריכז את הליווי החינוכי-קהילתי של חלק ממפוני ההתנתקות ואת הסיוע החינוכי-רוחני לקהילות שנפגעו באירועי טרור.

החל משנת 1990 מלמד במכללת אורות ישראל ושימש בה במגוון תפקידים. כעת משמש כראש תחום חינוך אמוני וכן כראש המכון הגבוה ללימודי מנהיגות חינוכית ואמונה במכללה. בין עיקרי עיסוקיו היום: דרכים להעמקת החינוך היהודי והדתי, טיפוח זהות ציונית-דתית וניתוח תהליכים המתרחשים בחברה הציונית-דתית ואתגרי הורות של גיל הנעורים. רוב כתיבתו והרצאותיו מתמקדות בנושאים אלו.

בין השאר, גודמן מוציא לאור דף דו-שבועי בו מבט חינוכי ותורני על אתגרי חינוך חדשים, המכונה "בעין חינוכית" המופץ למנויים ולרשתות חינוך. ב-2012 הוציאה מכללת אורות ישראל את מאה המאמרים הראשונים כספר, אותו גודמן ערך, המכונה: "בעין חינוכית - מבט חינוכי-תורני על אתגרי חיינו המתחדשים".גודמן גם הגיש פינה בנושא חינוך באתר האינטרנט ערוץ 7[1].

גודמן נשוי ומתגורר בפדואל שבשומרון. בעתות חירום הוא משמש כדובר היישוב.

באפריל 2014 מונה על ידי הרב חיים דרוקמן למנהל החינוכי של מרכז ישיבות בני עקיבא[2]. בסתיו אותה שנה הוציא לאור ספר בשם "ונקדשתי" המציע כיצד ללמד סוגיות הקשורות בתחום הצניעות לתלמידי ישיבות ואולפנות[3].

בשנת 2016 אושרה עבודת הדוקטורט שלו שנכתב בבית הספר לחינוך של האוניברסיטה העברית. העבודה עוסקת בדילמות אידאולוגיות בקרב צעירים דתיים-לאומיים ותמורות בזהותם, בדגש על יציאתם מהחממה החינוכית אל משעולי החיים.

באביב 2017 מונה למועצת החמ"ד[4].

קישורים חיצוניים

הערות שוליים


ערך זה הוא קצרמר בנושא ישראלים. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0