יובל בן נריה
יובל בן נריה (נולד ב-1982) הוא שף ובעל המסעדות טאיזו, מיאזאקי ויא-פאן שבתל אביב. בקיץ 2019 יפתח בן נריה מסעדת דגל חדשה על טהרת המטבח היפני, בהשקעת ענק בבניין עזריאלי החדש.
ביוגרפיה
בן נריה נולד בגדרה לפרופ' ינון בן נריה, חוקר סרטן, וזיוה בן נריה, גנטיקאית. את ילדותו העביר במבשרת ציון וב-2006 עבר לתל אביב. שירת בתור חצוצרן בתזמורת צה"ל.[1]
לאחר הצבא וטרם לימודיו עבד כטבח בשרתון פלאזה בירושלים, שם הכיר את שף שלום קדוש.
הוא עבד כשנה וחצי כטבח ברסטו בר בירושלים, בהמשך כשנה במסעדת רפאל התל אביבית של השף רפי כהן, ובין 2006–2012, חמש וחצי שנים בהרברט סמואל של השף יונתן רושפלד. בהרברט סמואל הגיע עד לתפקיד השף הראשי שמוביל את המסעדה.
במרץ 2013 לאחר שנה של עבודת הקמה יצא בן נריה לדרך עצמאית ופתח את מסעדת טאיזו. המסעדה השנייה שלו, מיאזאקי נפתחה בפברואר 2016 והביסטרו היפני "יא-פאן" נפתח באפריל 2017. בקיץ 2019 יפתח בן נריה מסעדת דגל חדשה על טהרת המטבח היפני, בהשקעת ענק בבניין עזריאלי החדש.
קישורים חיצוניים
- רענן שקד, השף יובל בן נריה פותח מסעדה ופותח את הפה, באתר ynet, 17 ביוני 2017
- ריטה גולדשטיין, "אני לא חנון", mako, 19 בספטמבר 2017
- רז שכניק, אני לא הייתי מגיש קינוח בתוך נעל, באתר "ידיעות אחרונות", 25 ביוני 2018
- יובל בן נריה: בן 32, שף ובעלים של טאיזו, מאורס + כלבה וכלב - כתבת פרופיל במגזין Time Out תל אביב
- רועי ירושלמי, "יש בפריים-טיים שפים שלא הייתי נותן להם להכין לי חביתה", באתר גלובס, 22 בספטמבר 2018
- רז שכניק, כן, שף!, באתר "ידיעות אחרונות", 7 במאי 2021
הערות שוליים
- ^ "יש בפריים-טיים שפים שלא הייתי נותן להם להכין לי חביתה", באתר גלובס, 22/09/2018
31337343יובל בן נריה