יאניק אלנו
יאניק אלנו (בצרפתית: Yannick Alléno , נולד ב-16 בדצמבר 1968) הוא שף צרפתי. מסעדתו במלון "מריס" בפריז קיבלה משנת 2007 שלשה כוכבים במדריך מישלן האדום ועליהם היא שומרת מאז (נכון לשנת 2011).
קורות חיים
יאניק אלנו נולד בפיטו (Puteaux) בשנת 1968 במשפחה של בעלי ביסטרו ואהבתו לאמנות הבישול התבטאה משחר ימיו. כילד הירבה לעזור לאמו בהכנת הארוחות. בגיל 16, בשנת 1984 עבר כראשון במחזורו קורס למלונאות בתיכון סנטוס דימון בסן קלו והחל משנת 1986 נכנס כחניך בתחום המגדנאות במלון לוטציה בפריז. המשיך השתלמויותיו בבתי המלון "רויאל מונסו", "סופיטל" בסוור ו"מריס" ( Hôtel Meurice), כמו כן במסעדת דרואן, אחר כך במלון סקריב.
בשנת 2003 מונה בראש מסעדת המלון מריס ברחוב ריבולי 228 ברובע 1 של פריז, כשצוותו מונה 74 עובדים. ב-2004 המדריך מישלן העניק לו שני כוכבים. בשנת 2007 הוא נבחר להיכלל בחברת גדולי השפים של צרפת לאחר שזכה בשלושה כוכבים במדריך מישלן. המסעדה נכללת גם במדריך השולחנות הגדולים בעולם. [1] תחת ניהולו המסעדה הגסטרונומית של המלון מריס הגיעה לשיא פרסומה. ויאניק אלנו הוכתר בשנת 2008 כשף השנה. "מטבחי הוא כמו עירי, ועירי היא פריז" הצהיר השף, שהצטיין בכישרון להמציא מחדש מנות מהמטבח המסורתי כאשר פירושיו מערבים דיוק ומקוריות, בלי שום אקסטרווגנצה. אלנו מפיק השראתו מהמוצרים וה"טרוארים" על מנת לגשר בין המסורת הקלאסית ולמודרניות.
בשנת 2008 הקים אלנו את חברתו - "קבוצת יאניק אלנו" המיועדת להפצת רעיונותיו ומוצריו המותגים בצרפת ובעולם בתחום מסעדנות הפאר. באותה בשנה לקח בידיו גם את ניהול מסעדת "לה שבאל בלאן" ("הסוס הלבן") בקורשבל, כעת בעלת שני כוכבי מישלן.
אותו כבוד ופרסים
- 1994 - הפרס הבינלאומי אוגוסט אסקופייה בניס - מקום ראשון.
- 1995 - הפרס הבינלאומי פול לואי מסונייה באביניון, מקום ראשון.
- 1998 - אלוף צרפת במטבח אמנותי
- 1999 - גביע כסף ע"ש פול בוקיז - סגן אלוף העולם בתחום המטבח
- 1999 - התואר שף אומן של צרפת - Maître cuisinier de France
- 1999 - נבחר מזכ"ל התחרות העולמית של אמנות המטבח - אקדמיית חתני ה"בוקיז של זהב"
- 2001 - אביר מסדר ההצטיינות בחקלאות Chevalier du Mérite agricole
- 2007 : אביר המסדר הלאומי להצטיינות
- 2007 - אביר מסדר האמנויות והספרות
- 2008 - שף השנה
ספריו
- Yannick Alléno et Kazuko Masui Quatre saisons à la table N5 du Meurice Éditions Glénat 2006 (יחד עם קזוקו מסואי - ארבע עונות בשולחן נ5 ב" מריס", הוצאה גלנה, 2006) 101créations
- 2009 : , Éditions Glénat (יחד עם קזוקו מסואי - מאה ואחת יצירות,ההוצאה גלנה, 2009)
- 2009 : Le carnet des tapas des montagnes, Éditions Glénat (פנקס הטאפס של ההרים הוצאה גלנה 2009)
קישורים חיצוניים
- אתר האינטרנט הרשמי של יאניק אלנו
- יאניק אלנו באתר מסעדת מריס
- איליין שיולינו, הניו יורק טיימס, הנקניקייה שכל אחד חייב לטעום, באתר הארץ, 20 ביוני 2012
הערות שוליים
29530022יאניק אלנו