קאקלון
קאקלון (בצרפתית: Caquelon) הוא כלי בישול של כלי חרס, קרמיקה, יצקת (ברזל יצוק) מצופה אמייל או חרסינה להכנת פונדו, הנקרא גם "סיר פונדו".
אטימולוגיה
המילה משמשת בעיקר בשווייץ דוברת הצרפתית רומאנדי, אך גם בהרי היורה הצרפתיים, בסבויה, בסבויה העליונה, בואל ד'אוסטה ובבלגיה.
המילה caquelon היא כאמור ממונח צרפתי שווייצרי שמוצאה במאה ה-18 שמקורה במילת הניב המזרח צרפתי kakel (מגרמנית Kachel, "אריח מזוגג") שפירושה תבשיל חרס.[1] המונח נמצא בשימוש נפוץ ברחבי שווייץ, ובאזורי פראנש-קונטה ופרובאנס של צרפת.
מאפיינים ושימוש
תחתית הקאקלון דורשת עובי מספיק כדי למנוע שריפת הגבינה המומסת כאשר הכלי מונח על מבער אלכוהול (גזייה) על השולחן. אף על פי כן, נוצרת בתחתית שכבת גבינה משובצת הנקראת בגרמנית Grossmutter ובצרפתית: La Religieuse המשתחררת עם צריכת הפונדו ומחולקת בין הסועדים.
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Dictionnaire suisse romand. Particularités léxicales du français contemporain. Conçu et rédigé par André Thibault sous la direction de Pierre Knecht avec la collaboration de Gisèle Boeri et Simone Quenet. Édition Zoé, Carouge-Genève 1997, מסת"ב 2-88182-316-5, p. 202–203.
37854940קאקלון