טימבאלו

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טימבאלו
מאכלים
סוג מנת פסטה
מוצא איטליה
מנה של טימבאלו פטדסה, טימבאלו של שש שכבות

טימבאלו (איטלקית: Timballo) היא מנה מהמטבח האיטלקי המכילה פסטה אפויה, אורז או תפוחי אדמה וכן תוספות שונות כגון בשר, גבינה, דגים, ירקות או פירות. וריאציה של המנה נקראת טימבאלו אלברוני ("timballo Alberoni") על שם הקרדינל האיטלקי גיולו אלברוני. מנה זו כוללת מקרוני, פטריות, חמאה וגבינה.

אטימולוגיה

מקור שם המנה הוא מהמילה הצרפתית לטימפני ("timbale"). באזורים מסוימים באיטליה יש למנה שם אחר, כגון בומבה, טורטינו, סרטו או פסטיצ'יו. הטימבאלו דומה מאוד לפשטידה ובשפת האנגלית הוא מכונה "עוגה".

הכנה

טימבאלו פטדסה עטוף בבצק

את המאכל מכינים בכלי בצורת כיפה כאשר הביצים והגבינה משמשות כחומר מאגד. במחוז אמיליה-רומאניה, שם נקרא המאכל "בומבה", נהוג להוסיף למנה אורז, גבינה מקומית ופסטה יבשה. במחוז אברוצו בסיס המאכל הוא יריעות קרפ, בעוד שבאזורים אחרים משתמשים ברביולי או בניוקי. בסיציליה נהוג להכין את המאכל עם פסטה וחצילים.

בחבלים אחרים באיטליה מוסיפים למנה רוטב פטריות, תבשיל גבינה פיימונטית וכן רוטב בשאמל.

ראו גם

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טימבאלו בוויקישיתוף
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

טימבאלו38941073Q528827