טטאקי

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
טטאקי של הדג אטונס שחור קווים.

טטאקייפנית: たたき, בתרגום חופשי לעברית: מחוץ או נטחן) היא שיטת הכנה של דגים או בשר שמגיעה מהמטבח היפני.[1]

בשיטת הטטאקי, הבשר או הדג נצרבים לזמן קצר מאוד על להבה חמה או במחבת, ולאחר מכן ניתן לכבוש אותם בחומץ, לפרוס אותם לפרוסות דקות ולתבל בג'ינג'ר טחון (טחינתו של הג'ינג'ר היא מקור השם "טטאקי").[1] אוכל שמבושל בצורה כזו יכול להיות מוגש גם עם רוטב סויה וקישוטים נוספים, בדומה לסשימי.

מקור השיטה במחוז טוסה, כיום חלק ממחוז קוצ'י, שם נעשה בה שימוש כדי לבשל דגי בוניטו.[2] לפי האגדה, השיטה פותחה על ידי סאקאמוטו ריומה, סמוראי מורד מהמאה ה-19, שלמד מהמתיישבים הזרים בנגסאקי את השיטה האירופאית של צליית בשר.[1]

קישורים חיצוניים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא טטאקי בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 1.2 Dave Lowry (2005). The Connoisseur's Guide to Sushi: Everything You Need to Know about Sushi. Harvard Common Press. p. 123. ISBN 1-55832-307-4.
  2. ^ Lafferty, Jefferey (2020-10-16). "Japan's delicious fire-seared delicacy". BBC.
ערך זה הוא קצרמר בנושא מזון ובנושא יפן. אתם מוזמנים לתרום למכלול ולהרחיב אותו.
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

32342718טטאקי