חרדל דיז'ון
ערך מחפש מקורות
| ||
ערך מחפש מקורות |
מאכלים | |
---|---|
סוג | חרדל |
על שם | דיז'ון |
מוצא | צרפת |
חרדל דיז'ון (בצרפתית: Moutarde de Dijon) הוא חרדל שמקורו בצרפת, נקרא על שם העיר דיז'ון שבמחוז בורגון. העיר הייתה מרכז ייצור של חרדל בימי הביניים וקיבלה זכויות בצרפת במאה ה-17. הממרח נוסה לראשונה על ידי פיליפ השישי, מלך צרפת, והוא צבר פופולריות ב-1856 לאחר שטבח שינה את מרכיביו והחליף חומץ בתחמיץ ענבים, נוזל חומצי העשוי מענבים לא בשלים.
כיום מרכיבי הממרח הם זרעי חרדל חום, יין לבן או תערובת של חומץ בן יין, מים ומלח המדמים את טעמו של תחמיץ הענבים. חרדל הדיז'ון משמש תוסף בארוחות רבות כממרח, וכן ניתן לשלבו עם חומרים אחרים ליצירת רוטב. בצרפת ישנו רוטב מסורתי המכונה "דיז'ונז" שהוא תערובת של חרדל דיז'ון ומיונז.
ייצור מסחרי
ב-2008, חברת יוניליוור ההולנדית, אשר בבעלותה מספר מפעלי חרדל באירופה, החליטה לסגור את המפעל "אמורה" שייצר חרדל דיז'ון. מ-15 ביולי 2009 "חרדל דיז'ון" אינו מיוצר ונארז בעיר דיז'ון, אלא בעיר דרומית לה. 80% מזרעי החרדל המשמשים ליצירת חרדל דיז'ון בעולם מקורם הוא מקנדה ולא מצרפת. מקורו של המותג "גריי פופון" שמייצר חרדל דיז'ון הוא מהעיר דיז'ון משנת 1866.
זכויות יוצרים
"חרדל דיז'ון" לא זכה לכינוי מקור מבוקר, תו התקן הצרפתי הניתן לאזורים גאוגרפיים מסוימים בצרפת המייצרים מאכלים[1]. לעומת זאת ל"חרדל בורגונדי", הגנה מאז 2010[2].
קישורים חיצוניים
הערות שוליים
- ^ Figaro, Madame (2018-02-22). "Camembert, moutarde de Dijon, jambon Aoste, champignons de Paris... 7 "faux" produits du terroir passés au crible". Madame Figaro. נבדק ב-2021-08-01.
- ^ "Fiche produit". www.inao.gouv.fr. נבדק ב-2021-08-01.
31900532חרדל דיז'ון