חיתוך ז'וליין
חיתוך ז'וליין או חיתוך צרפתי (בצרפתית: Julienne) הוא חיתוך סכין קולינרי שבו חותכים את פריט המזון לרצועות דקות ארוכות, בדומה לגפרורים.[1]
מאפיינים
פריטים נפוצים שיש לחתוך הם גזר, סלרי לרמולד, תפוחי אדמה עבור טוגנים ז'וליין, או מלפפונים עבור ננמיון (אנ') שהוא מנת פסטה קוריאנית .
חיתוך קצוות הירק והשוליים לארבעה דפנות ישרות מקל על יצירת חתך אחיד. גודל וצורה אחידים מבטיחים שכל פלח חתוך כזה מתבשל בצורה אחידה ובאותו קצב.[2] המידה לז'וליין היא 3 מ"מ × 3 מ"מ × 40 מ"מ–50 מ"מ. לאחר חיתוך הז'וליין, הפיכת הגפרורים האלה ב-90 מעלות וחיתוך קוביות דקות נקבל ברונואז (3 מ"מ × 3 מ"מ × 3 מ"מ).
השימוש הראשון הידוע במונח הזה (חיתוך ז'וליין) בדפוס הוא בספר Le Cuisinier Royal et Bourgeois של פרנסואה מאסיאלו (מהדורת 1722).[1] מקור המונח אינו ברור.
לקריאה נוספת
קישורים חיצוניים
שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה
פרמטרי חובה [ שם ] חסרים
הערות שוליים
- ^ 1.0 1.1 Larousse Gastronomique. Hamlyn. 2000. p. 642. ISBN 0-600-60235-4.
- ^ Manton, Keegan (26 באוקטובר 2021). "Julienne Cut | The Simple Techniques and Applications Explained". A Life of Mastery. ארכיון מ-5 ביוני 2023. נבדק ב-16 באוגוסט 2023.
{{cite web}}
: (עזרה)
38194080חיתוך ז'וליין