חיתוך ז'וליין

מתוך המכלול, האנציקלופדיה היהודית
קפיצה לניווט קפיצה לחיפוש
חיתוך ז'וליין של צנון וגזר
חיתוך ז'וליין של בצל סגול לסביצ'ה פרואני
ז'וליין סלרי

חיתוך ז'וליין או חיתוך צרפתיצרפתית: Julienne) הוא חיתוך סכין קולינרי שבו חותכים את פריט המזון לרצועות דקות ארוכות, בדומה לגפרורים.[1]

מאפיינים

פריטים נפוצים שיש לחתוך הם גזר, סלרי לרמולד, תפוחי אדמה עבור טוגנים ז'וליין, או מלפפונים עבור ננמיון (אנ') שהוא מנת פסטה קוריאנית .

חיתוך קצוות הירק והשוליים לארבעה דפנות ישרות מקל על יצירת חתך אחיד. גודל וצורה אחידים מבטיחים שכל פלח חתוך כזה מתבשל בצורה אחידה ובאותו קצב.[2] המידה לז'וליין היא 3 מ"מ × 3 מ"מ × 40 מ"מ–50 מ"מ. לאחר חיתוך הז'וליין, הפיכת הגפרורים האלה ב-90 מעלות וחיתוך קוביות דקות נקבל ברונואז (3 מ"מ × 3 מ"מ × 3 מ"מ).

השימוש הראשון הידוע במונח הזה (חיתוך ז'וליין) בדפוס הוא בספר Le Cuisinier Royal et Bourgeois של פרנסואה מאסיאלו (מהדורת 1722).[1] מקור המונח אינו ברור.

לקריאה נוספת

קישורים חיצוניים


שגיאות פרמטריות בתבנית:ויקישיתוף בשורה

פרמטרי חובה [ שם ] חסרים

ויקישיתוף מדיה וקבצים בנושא חיתוך ז'וליין בוויקישיתוף

הערות שוליים

  1. ^ 1.0 1.1 Larousse Gastronomique. Hamlyn. 2000. p. 642. ISBN 0-600-60235-4.
  2. ^ Manton, Keegan (26 באוקטובר 2021). "Julienne Cut | The Simple Techniques and Applications Explained". A Life of Mastery. ארכיון מ-5 ביוני 2023. נבדק ב-16 באוגוסט 2023. {{cite web}}: (עזרה)
הערך באדיבות ויקיפדיה העברית, קרדיט,
רשימת התורמים
רישיון cc-by-sa 3.0

38194080חיתוך ז'וליין